Sthlm

Japp var till sthlm igår och stegräknaren steg ända till 13.520 steg första gången jag kommer upp över 10.000steg :D

Det var flera hundra meter kö till djurgårdsfärjan så vi beslutade oss för att gå till grönan, kom på att det var ett dumt beslut och innan vi han fram till första bron så beslutade vi att ta en "Hopp on, hopp off sightseeintur" till Grönan, blev däremot 30spänn dyrare/person upptäckte vi på kvällen när vi tog Djurgårdsfärjan tillbaka till Slussen

Väl framme vid Allmäna gränd så tog vi en kölapp (var kö till kölapparna) upptäckte sne att när vi fått kölappen att det var lite mer än 200 personer före oss som skulle få köpa biljetter.
Man såg in på grönan också och där var det smockfullt med människor.

Vi besluta oss för att gå till Aquaria istället. Såg jätte många både fina och fula fiskar. de hade också en "lax"trappa där Öringen släpptes ut och sen kom tillbaka och lekte av sig. Såg en riktig stor(tyckte jag iaf) Gädda också.

Sen gick vi till Skansen.
Köpte en vas hos glasblåsarna som ska vara till blommor som Amanda plockar.
Köpte också 3 stämplar och en stämpeldyna.
Danne köpte en mungiga för 20kr.
Var in i bageriet och köpte en varsin sockerkringla och satte oss i bersån (samma som förra Skansenbesöket).
Många timmar gick åt där....de hade jätte gulliga vargungar men de var svåra att få syn på, de flesta av djuren verkade tycka att det var varmt och hade sprungit och gömt sig.

Vi gick till Gröna Lund igen och den här gången var det inte så mycket kö, spelade lite olika spel och vann på första försöket på chokladhjulet så jag valde Sweichernöt*mums*  Men sen var det inge kul mer och vi valde att åka hem trots att kl bara var drygt 7 på kvällen.

support H*****e

För ett antal veckor sedan kollapsade min bärbara dator totalt, gick till slut inte att starta upp den i överhuvudtaget. Så Danne ringde supporten och de kom och hämtade den. 
I förrgår kväll fick vi tillbaka datorn och jag var jätteglad eftersom de inte raderat något som låg på den innan. Använde datorn igår men när jag skulle starta den idag...kaputt...tryckte på knappen och det enda som hände va att den börja lysa fläkten satte igång och sen dog den igen:(
Ringde Danne på jobbet och han bad om tel.nr till supporten.
Sen ringde han upp mig igen och talade om att de skulle hämta datorn innan onsdag och att vi inte skulle behöva stå i kö utan att de plockar in den på en gång och det är ju skönt.

Längtade så efter att kunna lyssna på min musik som ligger på datorn och att kunna spela lite sims2 men nej nej*blä* hoppas den funkar den här gången annars får de banne mig byta ut hela datorn

nästan klart

3 dagar har det tagit för att få upp Genvägen på Evas väggar men nu ligger iaf uppgiften hos henne..hon ska måla väggarna o alla lister, slipa och måla garderobsdörrarna(så att vi kan sätta fast den vackra tapeten där sen).

Jag är så nyfiken på hur slutresultatet kommer bli...Eva skynda på!

Ser nu att Jordgubbarna vill ha lite vatten så får nog gå ut och ge dem det om de inte ska dö.

Nää inget vettigt att skriva idag... bye

renovering...

...nja det vet jag inte men tapetsering. Ja jag har alltså varit och hjälpt Eva fixa sitt rum idag eller ja vi är inte färdiga...Danne jobbar em så vi hade bara drygt 3 timmar på oss och då blev det att slipa, göra rent och måla fönster och balkongdörr + dörr/fönsterkarmar, han endast sätta upp 3 längder av Genvägen på ena väggen(Genvägen sätter man upp istället för att bredspackla väggarna och går mycket snabbare)  men ska fortsätta imorrn, sen ska Eva måla väggarna vita och så även skåpen och sen ska skåpdörrarna tapetseras med en jätte fin tapet(se  http://Daydreama.blogg.se ).

Efter det så följde Eva med hem till oss och ska sova här. Vi har scrapat ett kort men det får ni inte se än utifall sagda människa skulle gå in här o titta.

Har också ringt en del jobbsamtal och lyckades få in nån ny beställning(Har 50% rabatt på alla produkter just nu  fram till 31/7 men endast för gamla kunder, lite VIP så där) och några nya klasser.

Hur resten av kvällen blir vet jag inte...Eva ville bada men det verkar ha försvunnit ur huvudet på henne(får väl fråga henne) och jag funderar på att scrapa lite men får se hur det blir

Harry Potter

Igår var Danne o jag och såg Harry Potter & Order of the Phoenix...inledning började och jag tänkte "åh nej de har gjort en dålig film, hoppas den inte fortsätter så här" det kändes som helt vanliga peroner läste replikerna framför en kamera och inte som en spännande Harry Potter-film men tursamt nog så blev det MYCKET bättre efter bara några minuter.

Allt som allt var den en superbra film verkligen värd att se NU!Igår scrapade jag denna LO:

image18

image19

image20

Vad tycks?

frågeformulär som jag hittade på en scrapsida

Fyra jobb jag haft:
1
.(Är) Fristående hudvårdskonsult
2. Butiksbiträde på Ica Kvantum
3. Vårdbiträde i Linköping - sommarjobb
4. Vårdbiträde i Sandviken, halkade in på ett bananskal

Fyra platser jag bott på:
1.
Sandviken
2. Borlänge
3. Gävle
4. Storvik

Fyra tv-serier jag gillar att se på:
1. Gilmoregirls
2. Desperate Housewifes

3. Men in trees
4. Cityakuten

Fyra platser jag varit på semester:
1.
Cinderella ? kryssning till Mariehamn
2. Stockholm ? upptäckte sthlm uner 3 dagar
3. Furuvik ? räknas det till semester(?) är där ofta i sommar
4. Orust ? husvagnssemester med familjen

Fyra filmer jag kan se om och om igen:

1. Save the Dance

2. Grease
3. Drömkåken
4. Center stage


Fyra websiter jag besöker dagligen:
1. Familjeliv
2. Lunarstorm
3. Blogg.se
4. Aftonbladet.se

Fyra favoriträtter:
1.
Kyckling, ris & Currysås
2. Pannkaka
3. Kareé och pommes chatue
4. Ungstekt rödspätta och ris

Fyra ställen du hellre skulle befinna dig just nu
1. I scrapstugan utan dåligt samvete för att Danne måste ta hand om Amanda
2. I mitt alldeles egna hus som är helt perfekt med många rum(fantasi)
3. I ett SPA och bara relaxa
4. Utomlands t.ex. på Kreta - bröllopsresa


Fyra personer som jag vill svarar på detta:
1.
Anna
2. Eva
3. Lena(Evas kompis)
4. Maria (Evas kompis och Lenas syster)


Bio i massor jajamen

Ja har varit och set både "Oceans 13" och "Die Hard 4,0" riktigt bra filmer både två. Har inte set någon av de andra oceans filmerna och ändå var det helt ok att titta på den 3:e. Die Hard var urbra Bruce Willis har inte tappat stinget det sitter fortfarande kvar , skönt att de kunnat gjort en film så långt efter de andra och ändå så håller den så bra.
Killen(hackern) som är med är ju så gullig också...han är en väldigt bra skådespelare även om alla hans roller går åt lite samma håll(tönt m.m).

Nästa film på tur är såklart Harry Potter och Fenix-ordern. Ska bara kolla att vi har barnvakt nästa fredag så ska jag köpa biljetter sen till Mig, Danne, Anna och Elin.

Den 27 juli ska vi till Gröna Lund och efter Bråket(se inlägg nedan) så blir det istället Eva som ska sitta barnvakt.
Ska bli så kul att åka alla karuseller :-D

tjaffs och förbud

I fredags lämnade vi Amanda hos B-M och S. Det har redan innan det varit tjaffs om att de använder blöjor på henne trots att vi sattsar på att hon ska vara helt utan blöja dagtid när sommaren är slut.

Sen upptäckte Danne att de har Amanda i knät när hon ska äta och sitter och matar henne?hon får alltså inte äta själv eftersom hon enligt dem bara sitter o kladdar och inte äter ordentligt. Herregud hon är 2 ½ år och måste få kladda annars kommer hon aldrig att lära sig äta själv.Under tiden hon har varit hos dem nu har hon ropat/gnällt väldigt mycket efter mamma och pappa och heller inte velat sova på nätterna. De ringde igår och vi åkte dit för o se om hon kanske bara ville träffa oss en stund och det gick bra så vi åkte igen.Idag vid 13 tiden kom de och lämnade henne(jag stod ute på gården och räfsade ihop gräset jag precis klippt). Då säger de att om de inte får göra på sitt sätt så får vi väl ha henne hemma istället, börjar racka ner på mig både som mamma och person.1.Säger att jag/vi måste inse att Amanda bara är 2 ½år och inte 20½år och ju lika gärna kan sluta med vällingen. Mitt motargument: välling är nyttigt och även vuxna äter det. Svar: Ja men då kan ni ju byta ut det mot vuxenvälling då.2. Amanda har talat om för dem att hon får titta på tv och att jag går och lägger mig och sover och i deras ögon/öron(hur man nu säger) så lät ju inte det helt sunt för jag är ju förälder nu och ska kliva upp när barnet gör det, det kan ju hända en olycka.

Saken är den att; Ja när Amanda vaknar sätter jag på en film, ger henne nått enkelt att äta talar om för henne att jag går och lägger mig en stund till(brukar bli drygt 1 timme). Alla föräldrar vet att när man har barn (spec. som mamma) så är man hela tiden medveten om dem vare sig man sover eller är vaken.

Hos oss är det alltid jag som vaknar av att Amanda sover oroligt och när hon är sjuk sover jag knappt alls?detta sitter också i när det inte är några problem som dessa mornar?jag sover men hör henne hela tiden och hon kommer också ofta in till mig o pratar lite, ber om nått att tugga på o.s.v.3. Jag måste växa upp. Det måste ju vara nått fel när jag är så trött hela tiden och jag går ju bara runt hemma och gör ingenting.

S har fått information från någon på ICA kvantum som han känner och jag jobbat med att jag slutade där för att jag INTE ORKADE jobba. Det är en sån total lögn att jag blir tokig...skulle gärna vilja veta vem denna bekanta är.

Anledningen till att jag slutade var för att jag hittade något som passar mig bättre + att jag talade om för dem att de gärna fick ringa mig när de behövde extra personal. De fick NEJ 2 ggr eftersom jag var upptagen med mitt andra jobb och sen gav de upp. Någon på ICA Kvantum ringde till min mamma och bad henne prata med mig för de tyckte ju sååå mycket om mig och ville att jag skulle fortsätta. Det är inte den känsla jag fått förutom från några få personer där.


4. Det värsta av allt. I stort sett anklagar de oss för att förgripa oss på Amanda(kan ju vara en missuppfattning från min sida). Hemma säger hon ofta att hon har ont i rumpan. De säger: Hos oss säger hon att hon har ont i rumpan och där fram (snippan) och vill åka till sjukhuset, så man funderar ju vad som pågår. Jag fattar inte hur man kan tro nått sånt.Det är så jobbigt att de ska bråka jämt?jag trodde att våran relation till varandra hade blivit bättre och jag har utan problem kunnat suttit hos dem och pratat utan att få ont i magen som jag haft tidigare. Men tydligen så var det bara nått jag fått för mig.Men de har själva gjort valet, om de inte kan behandla mig med respekt och inte behandla Amanda som den 2½ åring hon är(inte 20½ och absolut inte 3 månader ? 1½ år som barnen är när man sitter och matar dem) och inse att hon är Danne´s och Mitt barn inte deras(hon är bara barnbarn till dem) så får de heller inte träffa henne någe mer och Spanien resan är utesluten. De kan drömma om de tror att jag tänker släppa iväg mitt barn med dem utomlands.De verkar inte fatta att enda anledningen till att hon skulle få följa med dem redan i höst är för att jag har pratat för det, de flesta andra rynkar på näsan och tycker inte alls att vi borde släppa iväg henne med dem speciellt inte så länge hon själv inte kan säga ifrån.

Vilken tur att de har avbeställningsskydd på hennes biljett, inte för att det hade spelat någon roll hon hade inte fått följt med ändå.