Ojojoj

känns bara som om vi har problem med Amanda nu fast så är det ju egentligen inte, men hon klagar mycket över att hon har ont här och hon har där.
Nu på kvällen var det iaf inte mycket att göra åt saken när hon skulle gå o kissa och började skrika och gråta på toaletten.
Ringde sjukvårdsrådgivningen och fick en tid på en gång 19.15
 var där lite innan och de ville ha urinprov.
Jag säger då bara det..det är inte lätt att få urin av en tjej på snart 3 år med UVI...ja för det visade sig ju vara just det efter 1 timme med många försök att få henne att kissa i mugg, kraftig UVI ska tilläggas.
Så det första jag får göra imorrn när Gallerian öppnar är att besöka Apoteket och hämta ut medicin som hon ska ta 2ggr/dag i 1 vecka också ska vi få en kallelse till HC för att kolla att hennes urin är ok för det var tydligen jätteviktigt.

Man blir lite arg på sig själv att man inte har kollat upp det tidigare för vi har ju misstänkt det men inte riktigt velat tro på symptomen då hon som jag skrev tidigare har ont och inte ont och det flyttar sig hit o dit.

Får hoppas att det går över efter medicinkuren för annars måste de kolla att hon inte har svamp lr diabetes(med blodprov). De skulle kolla efter svamp nu också men Amanda vägrade lägga sig på britsen, ja hon började skrika redan när vi skulle gå in i rummet.
Hade inte urinprovet visat på UVI så skulle de ha tagit blodprovet idag men så vart det ju inte...tur eftersom Amanda var riktigt trött och då är det inte lätt att handskas med henne.

Nu ska jag sätta mig ner och slappna av en stund innan det är dags för mig att komma i säng.

Go natt

varit ute i snön

Idag lämnade Danne Amanda på dagis och medan jag sov gjorde han iordning helgskinkan jag köpte igår(De hade billiga färdigkokta på Ica Supermarket 29,90kg), sen ringde telefonen och Danne kom in och talade om att han skulle åka till Järbo och hjälpa Dennis att sätta dit de sista golvlisterna.

Jag sov vidare men 10.40 ringde min mobil  det Marianne (Amandas dagisfröken) som ringde och talade om att Amanda hade jätte ont i magen, så det var bara att stiga upp och gå och hämta henne.
Jag talade om för dem att hon varit hård i magen och inte gjort ifrån sig på flera dagar så då vart de lugnade då det tydligen går magsjuka på dagis. När hon väl kom hem så åt hon 10st pepparkakor och sen blev det sprutt i magen så nu mår hon bra igen.

Nu har vi nyss kommit in efter att ha varit ute i detta härliga snöväder. Vi var till lekparken och gungade och byggde en snögubbe och såklart drog jag Amanda i pulkan fram och tillbaka.

Verkligen härligt med all denna snö men man får hoppas att det kommer lite vid jul också.

sökt jobb

ja jag har hittat något som jag verkligen tycker ska bli kul att göra men tänker inte skriva ut det här.
Det är bara ett Extrajobb och man får uppdrag månadsvis. Blir ett bra komplement till Mary Kay.
Ni får hålla tummarna för att jag får jobbet för då har även Cicki fått jobb då jag rekryterar henne, hon har redan blivit tillfrågad och tackat JA utifall att jag får jobbet.



Blir inte många julklappar köpta i år. Har köpt Amandas men sen kommer resten bli köpta några dagar innan julafton när Danne får lön.
Småbarnen Amanda och hennes kusiner Anna, Nisse och Axel går före de stora "barnen" Anna, Eva och Elin.
Danne ska också få en julklapp men han  vet redan vad det är men det får inte ni veta.

Vad ska man hitta på nu då? Scrappa är väl vad som står på listan men får se om jag sätter mig med det eller inte.

tillägg

ja jag gör ett tillägg till förra inlägget då jag upptäckte nu att jag i hasten skrivit att JAG ställt upp allt så fint...men jag hade faktiskt hjälp av både Eva och Cicki. Tack för hjälpen:-D 

besviken

jo jag hade ställt upp allt så fint igår och trots att några lovat att komma så dök de inte upp, så vi satt i 4 timmar och hängde gubbe på whiteboarden lr ja blev lite avbrott för mamma och min moster kom förbi och tittade lite och syrran med sin kille(?) kom förbi en sväng.
Sålde en foundation iaf:-)
Men är väldigt besviken på att ingen kunde komma.

Kvällen tillbringade jag med Cicki framför tv...vi hade hyrt  The Best Man som vekligen är en sevärd film även om den var precis lagom seg i början medan vi åt tacos.
Vi var lagom sömniga båda två när klockan närmade sig elva så då gick Cicki hem och jag lade mig i sängen o läste en timme, men sen sov jag som en stock.
Är väldigt trött idag och det märktes imorrse..jag satte på tvn åt Amanda och gav henne välling sen lade jag mig på madrassen i vardagsrummet med 2 täcken på och sov där med lite avbrott då o då när Amanda ville ha uppmärksamhet.

Varit en sväng till Järbo och lämnat tillbaka bilen som Danne lånade igår och sen handlat lite.
Just nu håller Danne på och lagar mat..ska bli potatismos och köttkorv...mums va gott.
Sen ska han åka till jobbet och jobba 4½ timme sen hem o mysa i soffan  en liten stund:-)

1 dag kvar...

...eller ja det stämmer ju inte riktigt, öppnar jul-öppet hus om 12 timmar o några minuter

Idag har jag packat in det mesta i bilen och fixat allt som ska med men det blir nog ändå stressigt imorrnbitti. Ska kliva upp kl 7 så vi hinner äta, tvätta o sminka oss, få Amanda att äta och sedan lämna henne på dagis till kl 9 och koka glögg som vi ska ha med oss. 9.15 ska vi åka men ska hinna plocka upp Cicki först och ut till Östanå och plocka upp mamma.

Ska snart gå o lägga mig iaf...försöker bara komma ihåg allt innan dess.

Skriver mer imorrn om hur det gått 

3 dagar kvar

ja nu är det bara 3 dagar kvar till mitt jul-öppet hus...verkar bli några som dyker upp iaf.

Ingen som vill komma?

tvättat

Ja alla kläder blev tvättade iaf men fick noka in en ny tid på torsdag för att hinna tvätta alla sängkläder och gardiner.

Jag fattar inte hur jag ska ha tid med allt...ska ju ha öppet hus på lördag och jag hoppas att det kommer massor av folk..vet att det kommer 7 st iaf och sen borde ju de dra med sig några stycken.

Trotts att det var sista anmälningsdag har ingen hört av sig utan jag fick ringa runt till några för att försäkra mig om att jag inte ska strunta i alltihop.
Ska hinna köpa lite gott och paketera lite gåvor ochy planera extraprisermen helt klart kan jag inte göra förän på torsdag kväll efter att jag pratat med Sofie och jag vet vad jag kan låna och inte låna.

Amanda har varit på dagis sen 11.30 eftersom jag haft klass idag, hoppas verkligen att hon har haft kul där idag.
imorrn ska hon bara vara där på utfyllnadstid som det heter 9-14. Jag ska ha klass, men Danne jobbar lite annorlunda nu under november-december så hon behöver inte vara på dagis just då..på lördag ska hon vara på dagis 3 timmar mednas jag förbereder och har öppet hus och Danne sover efter att ha jobbat natt.
När han har vaknat ska han hämta Amanda och lyckas ta sig till Högbo för att äta födelsedagsmiddag som hans mormor bjuder på.

Nu ska jag snart gå och hämta busfröa..hej då så länge

mer städning

nej inga roliga grejjer jag skriver om just nu..dte är iaf vad jag tror att ni tycker.
Fortsatte städningen idag och flyttade på hyllan med stereon så nu sitter den ovanför tv.n och det blev rikitigt bra även om hyllan i inte är brun som resten av bokhyllan är.
Ska bytas lite gardiner nu bara och sne måste jag få ordning i sovrummet så är det nästan färdigt.

har ni märkt att om man ska förska få allting snyggt och prydligt och på en egen plats så blir dte alltid något som får komma fram i dagsljuset och som man sen inte vet vad man sak göra av.

vardagsrummet känns väldigt tomt nu när hyllan har flyttats på och skötbordet/skänken står i hallen, men så kan det vara...får kanske sätta/ställa nått där sedan. Till julen blir det julgran där iaf.

Imorrn ska jag tvätta från kl 9- 15 och sedan ska jag ha klass. Skulle behövt lite tid över för att ringa samtal till mina kunder också men det får väl bli mitt i allt tvättande.

Mycket att göra just nu och det är lite stressigt men ändå skönt när man inte bara sitter still hela dagarna

Go natt

2 veckorsstädning?

ja om 2 veckor är det 1 advent om jag inte har tagit helt fel och jag ahr satt igång med julstädningen. Oj, vad tidigt tycker ni säkert då...men saken är den att jag gör en ordentlig storstädning 1 ggr om året och det är inför advent. Då ska alla hyllor plockas ur, dammas av och så ska även alla saker som står där, gardinerna ska bytas och saker som inte har någon plats åker ut lr så fixas det en plats.

Satte igång igår. Amandas rum var först på tur och hon fick såklart hjälpa till. Vi rensade hennes leksaker för att se vad hon använde och inte och hon var så duktig och sparade 6 gossedjur och resten åkte ner i en svart säck den blev full kan tilläggas. Lite annat rök också men inte så mycket. satte upp lite tavlor hos henne också och torkade hyllor.

Idag fortsatte Danne och jag genom att flytta ut vårat Diktad skötbord i hallen(när man inte använder den så kan man fälla upp skötbordet så det ser ut som en skänk/byrå) och flytta akvariet ytterligare lite mot datorn.
 I skötbordets lådor har vi nu lagt i alla sällskapsspel som aldrig blir spelade eftersom de legat i en kartong i garderoben som varit alldeles för tung att lyfta ner.
Garderoben är också rensad från saker  och det är skönt eftersom vi knappt kommit in för o kunna plocka fram kläder då golvet varit fullbelamrat med saker som inte haft någon bra plats.
Källsorteringen har nu hamnat i språnget där det egentligen ska stå en diskmaskin i köket och i städskåpet ska sedan våran dammsugare äntligen få plats men där ska det städas ur ordentligt först.

Imorrn kommer det hända mer men det skriver jag om då.
Ska in till Gävle imorrn kväll också så jag måste ta väl till vara på dagens timmar.
På tisdag ska det tvättas i tvättstugan eftersom vi är överbelamrade med tvätt och mer kommer det bli innan städningen är färdig, ska ha klass på tisdag också så det blir mycket att göra.

Nu ska jag nog gå och läsa lite innan den ljuva sömnen får infinna sig

Go natt

utmaningen

ja nu har de lagt upp utmaningen på Familjeliv, det tråkiga är att man måste vara medlem för att kunna rösta
men ni kan ju se bidragen iaf

http://www.familjeliv.se/Forum-5-179/m26988202.html

om man känner mig så vet man vilket bidrag som är mitt. Om du är medlem så gå in och rösta vet jag..på mig, någon annan ja ta det du känner för.



Jag var ut igår efter lite tjat från Cicki...det som fick mig att hänga med är att hon var schyst och bjöd mig på allt eftersom jag inte har några som helst pengar att lägga ut.
Vi hade jätte kul och 03.30 la jag mig i sängen och somnade nästan på en gång.
Idag är jag väl lite trött inget konstigt me det, men är iaf inte lika bakis som jag har varit de senaste gångerna jag varit ut.



skulle verkligen verkligen behöva städa men lusten finns inte där...det är ju ingen liten städning som ska göras heller utan storstädning inför advent och julen. ja men dte är ju långt dit tänker ni...men nej det är bara 2 veckor och tiden har en tendens att gå snabbare än man tänkt sig

Scrappat idag

Hoppas verkligen att det jag skriver inte hinner försvinna eller nått sånt dumt, blogg.se bråkar nämligen lite med mig.
I våran tråd på familjeliv har vi en utmaning med tema Kärlek och det kommer läggas ut en röstningstråd på fredag em så idag har jag jobbat för fullt så jag skulle ha en LO att skicka in...blev nöjd tillslut även om den var plåttrig till en början.
Kan inte visa den här förän omröstningen är klar.
Har gjort ett julkort också men det var inte lika fint..men kan knäppa en bild på den sedan och lägga upp.

Varit o matat änderna i Högbo idag och de blev så glada och var t.o.m mer vågade idag än de brukar...kanske får de inte så mycket mat när det är vinter. När Amanda stod och pratade och skrattade med en brödbit i handen så utan att hon märkte det så kom en and och nästan hoppade upp på henne och norpade hela brödbiten.
Det såg så roligt ut.

Nä ska titta på tv nu..Roomservice håller på och sen blir det dubbelavsnitt av Greys Anatomy..ska plocka fram lite skorpor o te till dess också.

resultat

Ja här var det visst en massa nyfikna som vill veta hur det har gått på uppkörningen idag.
Hur det gick? åt h**vete....skoja bara det gick jätte bra*skiner som en sol*

var inte alls lika nervös inför denna uppkörning och när vi väl satte igång så gick det väldigt bra...fick göra vänstersväng utåt Högbo igen men lite tidigare än förra gången och det gick bra, fick också göra en saxvändning och lite sånt där annnat grejjs*orkar inte räkna upp allt*.
Jag var väldigt noga med att hålla hastigheten och tänka på högerregeln.
Allt gick jätte bra och jag fick åka tillbaka till utgångspunkten och tror ni inte att jag nästan sabbade det då...skulle svänga vänster, glömde lägga i ettan och dessa bilar till skillnad från våran kan inte rulla igång på tvåan så jag fick motorstopp mitt på den mötande körbanan med en bil som kom emot mig från rondellen.
 Som tur var så skulle han svänga in på samma ställe som jag så han saktade in.
Jag var faktiskt väldigt lugn ändå men blev lite orolig att körkortet inte skulle bli av denna gång heller.

När vi parkerat så sade Per(vvkontrollanten) - Ja du får körkortet även om du krångla till det lite men kan du inte lära dig den där(knackade på växelspaken) så får du byta till Automat. Jag svarade såklart att det inte skulle behövas och sen fick jag papprena och gjorde mig iordning för att åka tillbaka till körskolan med Mats min körlärare.
Ringde såklart Danne på en gång  och väl hemma tog jag bilen och körde ut till Östanå alldeles ensam och där fick jag kramar från både höger och vänster, det är så roligt när andra också blir glada för att man lyckats.

Imorrn förmiddag ska jag hitta på nått med Amanda när Danne jobbar, ska bli kul att kunna hitta på nått utan att behöva krångla med bussen jämt.



På lördag ska jag på Höstkonferans på Arlandia Hotel är så glad att jag fick chansen att köpa en biljett och sammåka dit med de andra konsulterna i Power Stars.
Amanda ska vara i Östanå från imorrn em/kväll till på lördag kväll när Danne kommer hem från jobbet, jag åker till Gävle rätt så tidigt för vi ska åka därifrån redan kl 8.00

Har haft klass idag och sålde lite grann, saknas nu bara 200-300kr för att få ett bi denna vecka och de är lite snopet:-/

Nä nu ska jag äta...hej så länge

snö

"Nej, se det snöar, nej, se det snöar
Det var väl roligt, hurra!
Nu blir det vinter, nu blir det vinter
Som vi har önskat, hurra!
Då tar vi kälkarna fram och vantarna på
Och sen vi åker i backen, hej, vad det går!"


Ja visst är det mysigt med snö...men jag hoppas ändå att det inte ska vara snö o halt imorrn när jag ska köra upp.
Nervositeten är påväg nu och därför skriver jag bara om detta lite snabbt och sen ska jag tänka på nått annat.
Håll tummarna för mig imorrn!

Just nu håller jag på och städar och gudarna vet att det behövs, det som får mig att inte sätta mig i soffan istället är såklart att jag ska ha klass på em och måste få undan lite.
Måste duscha oxå men när ska jag hinna det då? Får nog bli när Danne kommit hem från jobbet tror jag.

En riktig busunge till dotter har jag också, det går inte att vända ryggen till en sekund. Idag har hon hällt ut nästan hela flaskan med matt/fläckrengöring på golvet så det luktar starkt av tall i vardagsrummet trotts att jag torkat upp det.
Var/Är så arg...tur för henne att hon skulle till dagis annars hade dagen blivit olidlig både för henne och mig.

nej nu måste jag fortsätta om det ska bli nått gjort 


Ridtur

Vilken tur vi har att Sofie (som sålde dammsugaren) har hästar...Amanda klängde på henne när hon var här och ville titta på bilder på hästarna i Sofies mobil. Vi blev då lovade att Amanda skulle få komma och rida på en av hennes hästar.
Hon har två stycken varav den ena tydligen är lite lynnig och ingen annan får rida av den anledningen och sen var det hästen som Amanda skulle få rida på, en nordsvensk som heter Nelly som är nästan färdigläkt efter att ha gjort illa höger bakben. Amanda är ju så lätt så det spelar ingen roll om hon satt på henne men även jag och Danne blev erbjudna att få rida henne men vi tackade nej för denna gång, känns bättre om man vet att Nelly är bra i benet först.
Vi var iaf upp igår till Kungsberget och Amanda vågade inte sträcka fram handen och låta Nelly nosa på henne men upp på ryggen skulle hon och med fötterna i läderremmarna som stigbylarna sitter i och med cykelhjälmen på huvudet(vi har ju ingen ridhjälm i hennes storlek) tog vi oss ett varv runt Botjärn det tog någonstans runt 40 min att gå runt alltihop och när vi nästan var framme så säger Amanda -Jag vill inte rida någe mer. 
Vi talade såklart om at vi nästan var framme och väl där så säger Amanda -Jag vill rida mer.
 haha det vara bara för Sofie att gå en liten vända till men sen fick Amanda hoppa av för hästarna var hungriga och ville ha mat.
Vi kommer att åka dit fler gånger det kan jag slå vad om, men jag o Danne tar oss nog inte upp i sadeln förän till våren när snö och is försvunnit.

Många fina bilder lyckades vi ta också.



Här är Amanda i början på ridturen, har suddat ut Sofies ansikte då hon inte ens ville vara med på bilderna


Titta denna bild var väl fin


Vilken lurig min Amanda har här


Detta är Sofies båda hästar. Den i med täcke vet jag inte vad den heter men den andra är Nelly


Dessa hästar gick också med hennes, den bruna är ett föl


Denna häst gick också med de andra och är ca 30år gammal tror jag Sofie sa

Vad där du?

Hittad denna på en sida

Jag har:
[x] Mamma
[x] Pappa
[ ] Styvmamma
[x] Styvpappa
[ ] Styvsyskon
[x] Bror
[x] Syster
[x] Brorson
[ ] Systerdotter
[x] Mobiltelefon
[ ] Eget badrum
[ ] Eget rum
[ ] Swimmingpool
[ ] Hot tub
[ ] Gästrum
[x] Dator
[x] TV
TOTALT: 9

[x] En säng lite större än normalt
[x] Mer än 4 par skor
[x] Solglasögon
[x] Klocka
[x] mp3spelare/iPod
[x] En fungerande PS2 (Just nu!Wink
[ ] Nintendo Wii
[ ] Xbox som funkar
[ ] Nintendo 64 som funkar
[ ] Gameboy/ Advance
[ ] Gamecube
[ ] Nintendo ds
TOTALT: 6

[ ] Poker-bord
[ ] Basketkorg
[ ] Hockeyspel
[ ] Biljardbord
[ ] Pingisbord
[ ] Fooseball
TOTALT: 0

[x] Nattduksbord
[ ] Stereo på rummet
[x] CD spelare
[ ] Har något klädesplagg från Abercrombie och Fitch eller Hollister/ AE
[ ] Dina föräldrar har gett dig kreditkort/atm kort
TOTALT: 2

[x] Jobb/sommar jobb
[x] Shoppar minst en gång i veckan
[x] Har dyr parfym
[x] AIM/MSN
[x] Kamera/video kamera
[x] Telefon
TOTALT: 6

[x] Skoter/motorcykel/bil/fyrhjuling
[ ] Gitarr/trummor/basgitarr
[ ] Piano/Keyboard
[ ] Något annat instrument
[x] Varit på en kryssning
[ ] Rest utomlands
[ ] Haft en personlig tränare
[ ] Dyra smycken
[ ] Träffat en kändis
TOTALT: 2

[x] Platt/locktång
[ ] Har varit i en slagbur, som är till för baseboll
[ ] Har 1000 spänn på dig just nu
[x] Kreditkort, debetkort eller bankkort
[ ] Rest i Europa
[ ] Varit på Hawaii
[ ] Varit i USA
[ ] Varit i Asien
[ ] Varit i Australien
[ ] Varit i Afrika
[ ] Varit i Sydamerika
TOTALT: 2

[x] Föräldrarna har bil
[ ] Jet ski/båt
[ ] Husbil/vagn
[x] Jag har en bil
TOTAL: 2

[x] Hemmagjord mat nästan varje dag
[ ] Suttit i en limo
[ ] Suttit i en helikopter
[ ] Äger en videokamera
[x] Egen laptop
[x] Egen stationär dator
TOTAL: 3

TOTAL SUMMA: 32

1-23 = Ghetto-kid
24-33 = Vanlig
34-40 = Bortskämd brat
41+ = Överklass-snobb

Jag är alltså rätt vanlig?! Fast det kanske är tveksamt om man är riktigt vuxen ...

Vad är du?