Lillsjön igen

Ja idag tog vi ytterligare en utflykt till Lillsjön men denna gång följde Evas pojkvän Andreas också med, fast han var kanske inte så jätte glad över att inte få sova tror jag, men det är ändå alltid lika kul att ha honom med:-)
Denna gång blev det inge blåbärsplockande jag hade/har nämligen ont i några muskler i nacken o axlarna och det var blött också eftersom det regnat. Vi var där i ungefär 2 timmar sen åkte vi hem igen.


Går tillbaka några dagar i tiden:
I fredags  så försökte Cicki få tag på nån som ville följa med ut o festa lite och jag var bra sugen och de slutade med att jag hängde med ut. Drack inte så farligt mycket eftersom jag skulle på scrapmässa på lördagen och ändå tog det mer denna gång än tidigare och jag hade jätte kul och dansade häcken av mig inne på Kharma Lounge, antagligen därför jag har ont i nackmusklerna också jag gjorde väl nått dumt kast med huvudet.
Danne kom och hämtade mig(Eva sov över som omedveten barnvakt) vid 2 på natten så jag skulle kunna åka hem och sova i tid.
Väl hemma så var det avsminkning och sen stupade jag i säng och sov till 10.
Pallrade mig ur sängen eftersom jag så hemskt gärna ville gå på scrapmässan i Gävle. Mådde illa, hade ont i huvudet och var trött...hmm...tror att det kallas för bakfylla;-)

Mådde inte så super när vi åkte iväg heller men hade ändå jätte kul.
köpte mig en Cuttlebug(man använder den för att stansa ut figurer och bokstäver m.m) + cuttlekids alfabete,  4 papper(2 lika av varje), några loopybrads, Lacingbrads, brads(blommor), Scrapper´s Floss i 4 olika färger och en låda med höstlöv til de höstiga pappren jag köpt.

Nuhar vi bara lagom kvar för att leva denna månad och kan inte låna ut några pengar till en viss person.

får se vad jag ska hitta på nu
Ha en bra kväll iaf:-)

Nää

som många av er säkert trodde så klarade jag inte av 2 veckor på pulver-diet...jaja ni fick rätt. Men jag bryter inte mönstret helt utan äter på regelbundna tider , nyttigare och bara godis på lördagar(alt 1 ggr i veckan).

Här kommer en bild på min och Amandas supergoda mackor som vi åt till 15-melliset:
på min (till vänster) är det lite smör, isbergssallad, 1 skiva ost, 2 skivor rökt kyckling och 4 skivor gurka.
på Amandas(till höger) som hon förövrigt komponerat själv är det smör, isbergsallad, 3 skivor ost, 2 skivor leverpastej och 4 gurkskivor
image27
Till detta så hade Amanda ett halvt glas mjölk och en apelsin.
Jag tog en kopp grönt te(ja lite lite socker i blev det) och en passionsfrukt
Gott som bara den var det iaf :-) 



Lite bilder från när Amanda och jag var ute med vagnen den 13 september
image28

image29



några bilder från färden ner till stan den 14 september

image30
Självklart skulle Sofia(dockan) följa med

image31
Amanda och Cicki på bussen

image32
Vi träffade på Cattis och Nisse på stan och de följde sen med hem till oss

trött

Jo tröttheten håller i sig men tvingade mig ändå upp ur sängen vid 8.45 imorrse så jag skulle kunna äta min pulverdiet och åka och handla innan vi skulle hämta Cicki och åka till Fitness och träna vid 10.
Blev lite försenad men inte så farligt mycket. tränade på och lyckades anstränga en muskel på smalbenet visste knappt att jag hade muskler där..känns iaf som ett stort blåmärke och kanske inte så konstigt när det sitter nån blodådra där som ser lite ansträngd ut.
Idag har Amanda och jag ätit pannkaka med glass och jag åt lite morötter efteråt också, måste ju hålla lite på nyttigheterna ;-)
Sötsuget är just nu inte så jätte dramatiskt men så sitter jag inte framför tvn heller, problemet kommer om en halvtimme när jag ska sätta mig och titta på Greys Anatomy lr ja 1 timme när jag har ätit upp sista påsen med pulverdiet för dagen. 
Men har köpt hem både nötter och frukt för att inte bli tokig av sötsug så det ska nog gå bra

Imorrn ska jag iväg och träna igen men blir då ensam tror jag för Cicki håller benhårt på att bara träna varannan dag men då får jag tåla det  och ta med mig en bok och lite musik så ska det nog gå o vibba ensam :-)

Nyttigt

Ja lite nyttig måste man ju bli. Äter nu Nutrilett Intensiv och ska äta det under 2 veckor, ersätter 4 måltider med dessa påsar och sen äter jag en ordentligt måltid varje dag.
Då jag har så svårt att låta bli godis så äter jag det nu på lördagar och äter jag det i veckan så blir det inget på lördagen, det är iaf tanken.
Tränar också men det blir lite när man känner för det, huvudsaken är att jag gör det några gånger i veckan men funderar på att gå dit 5 av veckans dagar för att göra det till en vana.
Måste ner några kg iaf ligger just nu på 107kg så det kortsiktiga målet är att komma ner under 100kg-strecket.

Dagens måltid var Kyckling, ris och currysås och gurka, tomat, sallad och rårivna morötter.

försöker få Amanda att sova men det  verkar ta ett tag. Cicki sitter i soffan och tittar på "Vänner", om en timme börjar Desperate Housewives så då ska vi titta på det.
Danne har inte så mycket att göra på jobbet så han kanske kommer hem när som helst.

Nej nu måste jag nog in till Amanda så hon slutar babbla.

bye bye

Seg idag

Ja trotts att jag bad Danne väcka mig vid 9-9.30 för att jag skulle ta mig upp ur sängen så klarade jag inte av det utan låg ytterligare en timma och somnade från och till..sen fick jag med tvång ta mig upp ur sängen.
Har varit något fruktansvärt seg idag och inte alls på nått glatt humör, men lyckades ändå ta mig iväg ner på stan med Amanda och träna lite, besöka biblioteket och äta en bit på Sibylla.

Ska försöka lägga mig i tid ikväll så kanske jag orkar mer imorrn.
Kom på när jag satt på Sibylla att segheten kanske beror på att jag håller på och bli sjuk, känner av halsen när jag ska läsa för Amanda så jag kan inte förställa rösten någonting lr prata länge.
Måste nog ta mig en Ecinacea-kur tror jag, har inte alls tid att bli sjuk.
 Amanda har ju redan hosta på nätterna och nu även lite på dagarna ibland och som hon brukar vara när det är förkylning och hosta på gång så kommer det bli många jobbiga nätter med många byten av sängkläder tror jag. När jag hör henne hosta så kan jag inte somna utan slappnar inte av förän hon slutar, detta eftersom jag vet att hon brukar få mycket slem i magen vid hosta och förkylning och det slutar med att hon kräks upp slem :-(

Nu sover hon iaf gott och kommer inte börja hosta något förän efter 12slaget lr när jag släcker lampan för natten
Ska titta lite på tv tror jag och sen sooova

Go natt

Liten utflykt

Idag gjorde vi en liten utflykt till Lillsjön och grillade korv.
Eva hängde med och när vi parkerade bilen upptäcktes att där växte massor med blåbär och en hel del lingon också, både lingon och blåbär var jätte stora. Plockade på oss lite mer än 700g blåbär som vi nu har fryst in.
En utflykt dit blir det nog snart igen men med bärplockare i händerna och rensgaller. Då blir det nog både blåbär och lingon med hem skulle jag tro.
Mitt i bärplockandet så hittade jag en jätte liten groda som jag såklart plockade upp och visade Amanda och hon var så farcinerad av den och ville klappa men det är inte lyckat med små starka barnhänder så grodan gick Eva iväg med o släppte på nått passande ställe.
Det var riktigt gott med grillad korv ska jag säga. Amanda hade t.o.m på ketchup alldeles själv och hon satte i sig 2 korvar och en hel del blåbär och lingon + en stor Festis och Evas vatten.

Nu har vi precis duschat av oss all röklukt och ska sätta oss och titta på tv en stund. Amanda somnade på två röda när jag slutat läsa sagan så nu är det vuxentid som gäller. Go natt!


Idag har jag gjort en LO

image26

Borlänge

Ja igår åkte Danne, Amanda och jag till Borlänge.
Vi var till Panduro och Tiimari och handlade lite och självklart hälsade vi på hos Marie(jag bodde hos Marie och mina kusiner när jag gick i gymnasiet) också.
När vi kom dit så stod dörren öppen och när jag tittade in så stod Hans(Maries sambo) och skalade potatis det visade sig att bara han och Kenny var hemma för tillfället. Amanda blev överlycklig när hon fick se de 5 kattungarna som deras katt hade fått, de var supergulliga och bara 3 veckor gamla. Det var nästan så jag offrade mig och paxade en men vet ju hur det kommer att klia så jag lät bli.

Marie kom iaf hem så småningom och då talar Kenny om för henne att en kille i skolan kört in en blyertspenna i hans arm och udden satt kvar, Marie som jobbar på Falu lassarett tar en vass kniv och börjar skära för att få ut udden vilket inte var så lätt och det visade sig att hon var tvungen och köra tillbaka till jobbet bara nån timme efter att hon kommit hem fast nu med Kenny i släptåg.
Men innan hon åkte så satte hon sig o åt i lugn och ro och Amanda det lilla matvraket*ler* när det vankas mat hos andra kunde inte hålla sig utan frågade om hon också kunde få mat och självklart fick hon det.

Jonna kom hem precis när vi skulle åka men Amanda han iaf säga hej till henne.


Idag är Amanda på dagis o leker av sig lite och Danne & jag är hemma. Har precis klippt håret på Danne och han ska snart iväg till tandläkaren.
Städat hos fiskarna har vi också gjort och det var välbehövligt, ni skulle ha sett så smuttsigt vattnet var som hamnade i hinken. Måste bli hårdare med städningen märker jag, så nästa vecka måste vi städa igen för det ligger mycket skräp bland stenarna i botten
Jag ska träna nån gång idag också..Cicki messa mig igår och frågade så får se när det blir av.
hoppas verkligen att vibrationsplattorna är lediga för det är så skönt att träna på dem, speciellt magen;-)

Länkar

Har nu lagt till 2 länkar den en är:

http://bougavilla.spaces.live.com/ som är min nätvän Netas sida...hon brukar lägga in lite roliga skämt i sin blogg och såklart skriva lite om sitt liv :-)

den andra är:

http://digiscrapp.blogspot.com/ Här har jag hittat en jättefin LO som jag föll totalt för gå långt ner på sidan så hittar ni H2O...en LO om vatten.

städdag igen

jo idag har vi städat lr ja vi är inte klara med det än.
Har varit till tippen med lite grejjer som har legat och skräpat och tömt källsorteringen.
Den här veckan ska vi få hållare för komposterbart installerat i skåpet under diskbänken  så jag har städat ur där och det var välbehövligt.

Vår lilla plätt har vi klippt gräset på, vill inte råka ut för samma sak som i våras(klippte inte gräset på hösten så det växte blev jätte långt och när våren kom så låg det långt torkat gräs över hela gården och det var inte lite jobbigt att få bort )och sen har vi rensat lite ogräs i "landet".

Danne klev upp med Amanda imorrse kl 7(av nån anledning kliver hon alltid upp tidigt när han är hemma) så nu ligger han o sover eller vilar som han vill ha det till trotts att han snarksover men det gör inget när han låter mig få sova på morgonen :-)

Ska till och laga mat snart också det blir kyckling, ris och currysås...ska se om det blir bättre med kycklingen denna gång när jag tänkt på att ha på olja och inte bara kryddor. Förra gången så hade jag bara kryddor och då blev skinnet alldeles torrt.

Ska diska, dammsuga och torka golven..ja just ja...kom på att Amandas matta ska upp från källaren och vädras av så den kan läggas på hennes golv sen...är lite småkyligt därinne nu när det börjar bli kallt ute.

Sen blir de bio ikväll..Eva är snäll och kommer över för att sitta barnvakt till en sovande Amanda.

vad jag glömmer saker..måste ju städa hos fiskarna också, men hinner jag inte det idag får jag ta det imorrn men då måste det göras

Nej nu måste jag nog sätta igång om jag ska komma nån vart.

Lagat mat

Ja idag har jag ytterligare en gång prövat mig på att göra korvstroganoff och den här gången blev det nog lyckat tror jag..har inte ätit den än eftersom den är glödhet fortfarande och när jag kollade till Amanda så hade hon somnat i soffan. Ni skulle bara se så gullig hon är. Hon får sova en liten stund så hon orkar med resten av dagen.
Danne jobbar 12 timmars denna helg så han kommer hem om drygt 2 timmar.

Har spelat sims2 idag. Var länge sen nu, men det beror mest på att jag vill spela men liksom aldrig tar mig för att göra det.
Scrappandet är det samma sak med jag vill så gärna men saknar inspiration, har lämnat in kort för framkallning och ska hämta dem nästa vecka så då ska nog inspirationen komma tillbaka.

Igår åt jag och Amanda lunch med Cicki på Malaysian Butterfly. De har sååå god mat där den friterade fisken är mums, så är också den halstrade kycklingen och biffen. Malaysisk kyckling åt jag där första gången och såsen den låg i var sååå stark så det kändes som att jag skulle bränna sönder tungan men god var den ändå :-)

tid för uppkörning

Ja nu har jag fått tiden för uppkörning 8/10 kl 14. Nu ska jag bara prata lite med dem på Nya körskolan om några körlektioner innan dess, får se hur många de tycker jag behöver.

Ska iväg till gymmet och träna lite idag med Cicki känns bra att åka dit igen efter lite slarv.
Danne får ta hand om Amanda undertiden tror jag. Hade vi tränat på fm så skulle jag ha tagit med henne o satt henne i barndelen på prov men får försöka vid ett annat tillfälle när Danne jobbar istället.

Amanda sitter och äter lunch just nu och tittar på Franklin och hans vänner på Barnkanalen.
Ska nog försöka gå ut med henne en sväng i det fina vädret. Skulle visserligen behöva klippa gräsmattan men då kan jag inte ha Amanda springandes runt fötterna. 

Jippie!!!

JAG KLARADE DET!!!
58 rätt av 65 fick jag. Gränsen för att bli godkänd gick vid 52 rätt
Ska till trafikskolan imorrn och boka in en tid för uppkörningen.
Är redan nervös för den, hur ska det gå.


kräftor*mums*

ja vi blev inbjudna till att grilla hos Dennis o Cattis idag och sen hörde de av sig igen och undrade om vi kunde köpa med oss kräftor, så vi har mumsat både grillat, kräftor och blåbärspaj..mycket gott på en gång magen är ju nästan sprängfylld:-)
Amanda var jätte trött och somnade på några minuter så nu ska jag hoppa in hos Danne i duschen tänkte jag..var länge sen vi kunde göra så. 

Imorrn jobbar Danne fm och jag ska iväg till körskolan och se om jag kan få in reaktionsträckan m.m i huvudet innan provet på kvällen. Ni måste hålla tummarna för mig, är själv orolig att jag inte kommer att klara av det och då kommer jag ju bli deppig trotts att jag snabbt måste börja läsa på igen för nytt prov isåfall.
jag ska ha det där körkortet nu innan vintern är här.

jaja vi får se hur dte går..ringer nog runt till varenda själ imorrn och talar om hur det gick*ler* iaf om det går bra:-)

go natt

roligt

Amanda har varit lite busig nu innan läggningen och då frågade jag henne
-Varför är du så busig?
Vad tror ni hon svarar? Jo...
-Därför att jag inte får det.

städdag

Ja egentligen skulle jag ha satt mig med teorin men ingen skulle kunna sätta sig i lugn och ro och göra det om det såg ut som hemma hos oss, så idag städar vi.
Amanda har fått en trasa och är jätte glad för att hon får torka av vardagsrumsbordet, hon har också städat undan alla leksaker på sitt rum med bara LITE hjälp från mig. Nu väntar hon på att få dammsuga sitt rum, är så kul att hon vill göra sådant själv och man borde uppmuntra det så kanske kanske hon kan tycka om att hjälpa till när hon blir större också om man har tur ;-). 
Danne har diskat och plockat undan skor och just nu håller han på o skala potatis till lunchen(Köttkorv och potatismos).
Jo jag har faktiskt gjort en del grejjer jag också bl.a. röjt köksbordet, bäddat sängen, plockat undan rentvätt och mer ska det bli.

Är riktigt höstväder idag (lyllos dig Anna som nog sitter i solen vid det här laget). Vi skulle egentligen ha plockat undan lite grejjer på gården idag men det får vänta till en soligare dag för t.ex parsollet behöver torka innan det plockas undan. Inne måste man nästan ha alla lampor på för att det inte ska verka alldeles grått men det kostar pengar och det är ju mitt på dagen så här är bara de nödvändigaste lamporna på. Akvariet ger ett riktigt härligt ljussken där den står och fiskarna är glada o livliga, de märker minsan inte av att det är höst.

Nä man borde väl fortsätta med städningen nu..har sprayat spisen och ska göra rent den nu när medlet fått verka.
Han knappt skriva det så visade det sig att Danne satt potatisen och en till kastrull men vatten på spisen och slagit på den, trotts att jag talat om för honom att jag sprayat den, så nu fick jag göra rent spisen med 2 glödheta plattor inte kul och jag kunde ju inte ta bort rengöringsmedlet på plattorna så det bränner fast :-(

3 dagar kvar

En fisk till blev det iaf..en algätare som har fått namnet Tiger Woods..jaja jag vet jag är tjatig med all namn men det är så kul...kan man inte ha pälsdjur då får fiskarna bli substitut och de är jo roliga att titta på också :-)


Ja 3 dagar kvar till teoriprovet nervöst värre...jag gick igenom alla pärmarna på körskolan idag och det ,jag är riktigt urusel på är Stoppsträcka/bromssträcka  o sånt får gå igenom det en gång till med nån av lärarna innan provet tror jag.


Köpte 4 par långkalsonger, 1 pyjamas och 1 par vantar åt Amanda på Lindex idag,  och skaffade Lindex-kort också.
Ska köpa en "gubb"keps de har där också men när vi var där ville inte Amanda ha den men hon ändrade sig senare när jag talade om att mössan hon har är så dålig eftersom den ramlar av hela tiden.
Hon fick nya skor igår också...barn är så knepiga ibland, hennes gamla skor visade sig vara alldeles för små det var bara en mm kvar när de mätte åt oss i affären och ändå har hon inte klagat över att det gör ont. Danne har inte velat insett att skorna var för små trotts att vi fått kämpa för att få på dem på hennes fötter och när man känt framme vid tårna så har de nästan varit krökta.



Den 24:e(tror jag) så ska bilen in på en ordentlig koll...en massa fel som ska fixas på den. Den är t.ex väldigt dålig på att bli varm vilket inte är så kul nu när vintern kommer, bromsarna är jätte dåliga så de ska också kollas och det är antagligen de som gnisslar när man svänger lätt åt vänster också, nya däck ska vi också köpa i samband med det. Var säkert någe mer men kommer inte ihåg för tillfället.



Upptäckte för ett tag sen att Amanda blir åksjuk. Får hoppas att det bara är när man åker på kurviga skogsvägar och det hjälper nog inte att pappa kör för fort heller.

ojoj blev mycket idag men nu ska jag sluta iaf
puss o kram 

mer fisk

japp fler fiskar finns här nu.
Guppysarna Pippi och Annica är nu omdöpta till Pipp och Nicke eftersom de alla tre var killar(hade ju Tommy också).
Nu har vi däremot också
Guppyhonorna: Neon, Måna, Lime, Dot och Pink
Platyhanarna: Pricken och Melker
Platyhonorna: Sol och Gulsot

De är så gulliga och roliga att iakta.
kom hit och titta på dem vet ja, så ska jag tala om vem som är vem.

Nä har inge mer att skriva nu ska försöka komma i säng i tid ikväll.
go natt

Halkkörning

usch det var så jobbigt att åka till Falun, vi var 3 stycken som fick sitta och tränga ihop oss i baksätet på en liten Peugeot (och samma på hemvägen) jag var trött redan när vi åkte dit så ögonlocken föll igen lite då och då.
Kommer inte ihåg vad det var för bilar vi fick köra där men de hade iaf alkolås...jag tycker faktiskt att alla bilar borde ha ett sånt lås.
Vi fick köra en hel del på banorna och det var inga problem(*skrattar*vad var jag nervös för egentligen), vi fick också prova på att sitta i en bil som snurrar runt och det var inte alls kul men en erfarenhet, vi fick också sitta fastspänd i en kaross i nedförsbacke, läraren släppte oss och vi krockade i 10km/h och det kändes inte lite ska jag säga.
Jag fick köra första biten hem..usch vad stirrig jag kände mig(trött)...fick motorstopp flera ggr också:-(
När jag väl fick hoppa ur bilen strax före Hofors(vid infotavlan) och sitta i bak så sov jag nästan hela vägen tillbaka till Sandviken var otroligt svårt att hålla sig vaken...efter det gick jag och åt på Selmas men jag lyckades inte vakna ordentligt ändå så jag åkte hem.
Nu har jag bara 5 dagar på mig att plugga in allt så det sitter innan provet på måndag och jag har fortfarnade inte gått igenom hela boken.

Nu ska jag iaf gå och sova. Håll tummarna för att Amanda inte kliver upp 3 inatt och är klarvaken och ska titta på tv, lyckas somna om och sedan kliver upp kl 6 igen och påstår att hon ska vara vaken när mamma har ställt kl på 7 och absolut inte vill kliva upp före den tiden(hon gjorde detta natten till idag, därav tröttheten under dagen).

körskolan igen

ja jag ska alldeles strax ut i det hemska regnväder som är idag...har nyligen lämnat Amanda på dagis och jag ska till körskolan. Om det blir en helt vanlig dag med läsning? Nej idag ska jag till halkbanan:-/
Skulle egentligen inte dit förrän tisdag v 38 men tjejen som skulle med idag skulle åka bort och ville byta och jag har fått beröm för att jag är duktig på att köra därför valde de mig :-)
Nervöst som bara den men enligt lärarna på körskolan så tycker de flesta att det är jätte kul.

Ska berätta mer när jag kommer hem

bio

ja vi var ju på bio och jag har glömt bort att skriva något om den(tack för påminnelsen).
Vi såg "På Smällen" och den var bara såå bra, den kommer säkert hamna i våran hylla när den kommer ut på dvd.


Vi har blivit med fisk också.
3 Guppys: Pippi(orange/röd), Tommy(blå) och Annica(gul) bor där just nu men om några dagar när akvariet "ställt in sig" så ska vi fylla på med några fler bl.a nån sån där "slemmsugare" ;-)
måste fixa lite grejjer för o kolla ph-värde och göra rent rutan också.