trädgårdsgöra

Lördagen blev riktigt lyckad tycker jag även om Anna däckade på våran soffa och Danne fick skjutsa hem henne medan Cicki, Nicole, Eva och jag tog bussen in till Sandviken.
Väl där så visade det sig att Eva inte alls var i form för att gå ut o dansa och hon spydde mitt på stan så Danne som redan var i stan fick hämta henne och sedan åka hem med henne till oss där hon fick sova ruset av sig.
fast hon skrek över hela staden och började tjura över att hon inte fick följa med oss in. Dagen efter var hon iaf glad igen och insåg att hon inte hade kunnat varit in och dansa och att vi hade hjälpt henne spara de få slantar hon hade.
Cicki, Niccan och jag gick iaf in på Livingroom och där satt vi och mumsade på lite jordnötter och väldigt starka chilinötter i väntan på att några av Niccans kompisar skulle dyka upp och att Lobby skulle öppna så vi fick dansa.
Jag dansade väldigt mycket och fick (som jag brukar få den senaste tiden) ont vänstra knäet så jag knappt kunde lr kan gå i trapporna.

Jag mådde faktiskt bra dagen efter var bara lite trött men det är inget ovanligt..åkte in till Sandviken med Cickis och Niccans grejjer och skjutsade hem Eva.Idag har Danne fått löning så vi var in till Sandviken för att handla mat, äta och lämna av Danne på jobbet.
Men innan detta så var vi ut till Sjöstrands trädgård(?) ut mot Årsunda till för att köpa en Vresros som jag velat ha sen länge för att kunna göra nyponsoppa på nyponen...fick veta att de hade halva priset på alla trädgårdsväxter så då slog vi till på en Rodhodendron(med vita blommor) också eftersom vi funderat på en sådan hela sommaren men funnit att de var lite för dyra.
 Jo två stycken små köttätande blommor blev det också så de kan äta upp alla småflugor hemma hos oss de fick varsin plats i köket och fönstret i hallen för det är där vi har flest små flugor.

Amanda och jag grävde tillsammans gropen till Rhododendron så den fick komma ner i jord nyvattnad som den var och imorrn ska Danne få gräva en grop till Vresrosen...jag måste bara komma på vart jag ska ha den.
Köpte några blomlökar(tulpanmix, pingst-och påskliljor) på ica Maxi som jag ska sätta i något land...skulle vilja ha lite krokus med.

Nu ska jag sova för imorrn ska Amanda och jag hämta Cicki och åka till Valbo för att shoppa kläder...det var min födelsedagspresent från Cicki:-D


Grattis till mig själv!

Ja man måste ju kunna gratulera sig själv också när man fyller 25 år. Idag kom farmor och farfar förbi och hade med sig  en bukett vackra trädgårdsblommor och hör och häpna 1000kr i ett kuvert som jag kan köpa vad jag vill för och såklart kommer det gå åt till scrappmässan men självklart vill jag fortfarande gärna ha fler bidrag till den eftersom prylarna är så dyra.
Mamma, Elin, Anna och Per har precis åkt hem och av dem fick jag en Bollkryss(blomma) i en zinkhink och den står så fint på trappen och ett bidrag på 800kr till våran bröllopsresa som måste bli åtminstonde betald inom ca 1½år eftersom presentcheckarna går ut i datum på våren 2010.  

Imorrn ska det festas *Jippie*

Besök

Nu på kvällen har Pappa, Barbro och Cindy deras charmtroll till pudel varit hit en sväng och gratulerat mig på 25årsdagen(som är imorgon för er som inte redan vet det). Jag fick en väldigt fin och robust lykta i stål som man kan ha blockljus i...den är bara så fin och får för tillfället ha sin plats i hörnet där vi haft fiskarna förrut(matsalen), pappa hade tänkt att vi kunde ha den inne lr ute på trappen  och det var faktiskt en bra tanke. De hade också köpt en väldigt fin Passionsblomma som jag snart insåg att jag måste byta kruka på för den är alldeles för liten. tänka sig nu har vi hela 2st blommor inomhus får se om denna blomma  också vill överleva...rosen jag fick av Danne på Morsdag har ju trivts så pass bra att jag fick plantera om den.

åh jag hoppas faktiskt på att någon vill ge mig lite pengar att köpa scrappgrejjer för eftersom det är mässa i Gävle den 6 september och scrappsakerna är ju så dyra men det är en fantastiskt rolig hobby. Sen är det vårt för andra att köpa scrappgrejjer åt mig eftersom de är lite krångliga att få tag på och de vet ju inte vad jag vill ha.

får se hur många som dyker upp imorrn


vilken dag!

Både Danne och jag sov väldigt dåligt natten till idag(onsdag)...Danne klev t.o.m upp vid 4 tog sig en nattmacka och satte sig framför tvn eftersom han hade så svårt att sova..jag lyckades dock somna om till slut även om jag sov oroligt.
Trots en natt med lite sömn så har vi gjort massor idag.
Först åkte vi och handlade på ICA Maxi i Sandviken det blev mest det gamla vanliga men också en del vanillinsocker, blockchoklad o.s.v. Passade på att gå in på systemet och köpa lite cider till lördagkvällen.

Hemma så åt vi spaghetti och köttfärssås till lunch och sedan gick vi ut på en gång och satte igång att gräva landen på bägge sidor om rosbågen(såklart så gjorde Danne nästan allt grävande och bärnade på stora stenar) och vi flyttade rosorna som stått på kortsidan av boden till de landen istället, flyttade på Riddarsporren som har trivts bra i en stor kruka med några andra blommor men som nu fått mer plats en liten bit från en av rosorna...ska köpa en till riddarsporre att sätta på andra sidan så det blir "lika".
Jag skötte planterandet och passade på att plantera om den fina rosen jag fick av Danne på Morsdag och som har blommat som bara den. Rosorna är väldogt fina och luktar saligt gott, mmm.

Men inte tog dagen slut där inte..Nej istället satte Danne och jag igång med att baka kakor till min födelsedag. Det blev Kokoskakor, Radiokaka, mjuk Citronkaka och Finska pinnar, sen finns det lite Bullar också som Danne bakade för 1-2 veckor sedan. 

Ojoj vad vi har grejjat idag och varenda gång vi är ute i trädgården och gräver så står Peter (våran granne) där och tittar på oss och tycker att vi skaffar oss alldeles för mycket arbete helt i onödan. Men VI måste ju få fixa o dona så att vi trivs eller jag menar så JAG trivs för Danne bryr sig nog inte så mycket om blommor skulle jag tro.

nu är jag iaf väldigt trött och hoppas på en ordentlig natts sömn för imorrn ska jag dammsuga och plocka undan lite och kanske hinna med något annat innan pappa kommer förbi till kvällen och säger Grattis.

God natt!


Äventyr i Hudiksvall

kl 11 på förmiddagen satte jag mig i bilen och påbörjade färden till Hudiksvall där jag skulle hämta hem Cicki och hennes väskor med saker + cykel.
Stannade till på en rastplats som heter Tönnebro och som jag blivit rekommenderad av Neta som jag skriver en del med. Blev bara 15minuter där när jag passade på att sträcka på benen och besöka toaletten... det blåste som bara den så det var inte så trevligt men väldigt fint och det var väldigt många kanadagäss där som spatserade runt på stranden.
Hittade med lite hjälp hem till Oj som Cicki bott hos under sommaren...stängde av bilen eftersom jag skulle ut och hjälpa Cicki med väskorna och att sätta fast cykeln.

Nu börjar det "roliga"...

...bilen vägrade nämligen att starta(pratade en hel del med Danne i telefonen ska självklart tilläggas)  men efter en del krångel så fick vi låna ett batteri av en gubbe som bodde i närheten och fick igång bilen efter att ha försökt några gånger.

Våra planer var att åka till McDonalds och äta men vi kunde ju inte stänga av bilen så jag fick sitte ute och passa bilen medan Cicki gick in och sedan satt vi i bilen och åt. När vi nästan vara helt färdiga så ringde Danne igen och vi pratde lite och jag berättade att bilen låtit konstigt när i en backe och han bad oss hålla koll så att inte bilen kokade och den mätaren stod redan lite högt upptäckte jag.
 Körde sedan ifrån Mcdonalds uppför en backe och upptäckte att mätaren steg väldigt nabbt så jag fick skynda mig in på första bästa ställa för att stänga av bilen innan den kokade...dett blev av en händelse bakom Hudiksvalls centralkök.
Fick återigen vägledning av Danne via telefon så vi fyllde på kylarvätska, men det var inte klart där hade ju stängt av bilen och nu gick den inte att starta igen och vi letade och letade efter någon i närheten med bil men fick tillslut ställa mig med startkablarna i handen och vifta med dem för att få uppmärksamhet från någon bilist. På fjärde försöket så var det en som fick syn på oss det visade sig vara en väldigt snäll kvinna med en son på runt 10-12år och hon hjälpte oss starta bilen.
 Tänk att det finns så snälla människor:-)

Vi klarade oss iaf hela vägen hem och när Danne försökte starta bilen igen hemma hos Cicki så gick det utan problem
:-/ hmm...är det bara mig bilen bråkar med eller vaddå?

(resan tog 2 timmar mer än vad vi hade tänkt)


Vanlig dag

Ja idag är jag lite piggare än jag varit de senaste dagarna...tog mig i kragen och plockade undan allt som låg och skräpade sedan var det fram med dammsugare och skurhink så nu är det så gott som rent över allt.
Just nu står det en rabarberpaj i ugnen...mmm det ska bli gott att mumsa på den sen.

Imorgon ska det vara någon sorts marknad vid Kvarnbacken här i Storvik...nyfiken som jag är så ska Amanda och jag självklart dit, hoppas att det finns mycket att titta på. Danne jobbar 12timmars helg.
På söndagen ska Eva sitta barnvakt och jag ska åka hela vägen till Hudiksvall för att hämta Cicki och alla hennes grejjer inkl. en cykel,hon jobbar sista dagen idag hoppas verkligen att hon får en bra dag men det tror jag då de skulle äta pizza och hon skulle bjuda på tårta.
Får se hur det går att köra dit har aldrig kört så långt på egen hand och man blir ju så lätt trött när man kör bil...blir nog en del onyttigt godis med i bilen som en liten distraktion till tröttheten.

Amanda sitter just nu och målar med vattenfärg inne på sitt rum vid skrivbordet som vi röjt av...hon hade ju lagt så mycket grejjer där men nu är dte rent och fint på hennes rum också:-D

måsten

jordgubbslandet är nästan helt färdigt nu..satte revorna för 2 dagar sedan...nu ska vi bara köpa några stenplattor att lägga runtom så inte ogräset kommer fram lika lätt och för att hålla nere väven(på kanterna) vi lagt under så inte ogräset ska komma underifrån.

Andra måsten hos oss just nu är att gå igenom våra äppelträd...en del äpplen har börjat mögla och det sprider sig så vi måste få bort dem innan de få äpplen som är fina också blir förstörda.
Har nu kommit fram till att larverna som invaderade vårat träd i början på sommarn är spinnarlarver och de har nu fördärvat väldigt många av våra äpplen så de är svarta innuti...ska borsta av all lös bark på träden så att inte larverna kan gömma sig och föpuppas för annars får vi samma problem nästa år igen
Det är väldigt svårt att veta när äpplena är mogna....vill ju plocka dem innan de blir övermogna och faller till backen.har en sån där period igen när jag tycker att allting känns så trökigt...känner inte för att göra något annat än att sova vare sig jag KAN sova lr ej.
Känns som om alla måsten kväver mig en aning,måste: diska, tvätta, städa o.s.v

Bernö

ja du idag har vi väl inte gjort sådär fasligt mycket egentligen.

Var in till Sandviken för ett besök på Bernö, behövde nya trädgårdshandskar då de gamla gått sönder.
Där går jag alltid och drömmer om de väldigt fina lönnarna de säljer...skulle gärna vilja köpa en att ha mitt på gården men det tar väl lång tid innan man tar sig råd med en sådan först står en nyponros på min lista och den ska jag förhoppningsvis hitta en snart vill ju så gärna kunna göra nyponsoppa själv och sedan är ju blommorna så vackra.
Hallonbuskarna som vi hade gav inga bär och det var allmän oreda i landen så dem hivades ner för Mammas och Mats slänt ute i Östanå, där behövs alltså också nya och gärna nu innan det blir höst annars kommer det ta flera år innan vi får några hallon..

Tog en sväng ut till Högbo för att titta på allt nytt de satt dit i lekparken och Amand avar så glad och klättrade för glatta livet. Tog en fika inne på Kvarnen och satte oss såklart nere vid vattnet...där blev Amanda nästan överfallen av alla änder som ville att hon skulle ge sin munk med jordgubbsglasyr direkt till dem...de stod med näbbarna mot hennes knä och nästan hoppade upp mot henne men hon tyckte mest att det var kul även om hon tröttnade en aning när hon blev tvungen att hålla munken och fingrarna högt så de inte skulle nypa henne.

Idag tände vi första brasan i öppna spisen och det blev riktigt varmt häruppe ska jag säga dig...korven vi grillade var riktigt god men den är mycket godare när man fryser lite och fåglarna kvittrar när man står vid öppen eld i skogen. 

vårjacka

Ja jag vet att det är lite tidigt för vårjackor...men hittade en jätte fin gul vårjacka/kappa( åt Amanda) inne på ICA Maxi som de reade ut...jag har gått och tittat på denna jacka åt Amanda enda sedan de hängde upp den i våras och kunde ju inte låta bli att köpa den åt henne i st 122/128 (hon har 110 i storlek nu men provade jackan på henne och den kommer passa bra till våren) och den kostade bara 99kr isället för 250kr.

igår beställde jag en paketkalender från Atelje Margaretha och den ska komma inom 10 dagar...längtar till dess för då ska jag brodera så det står härliga till*ler* måste ju bli klar innan den 1 dec.
Måste också börja leta efter lite små saker att lägga i paketen...tänkte köpa gummisnoddar, duschtvål och sådan saker men även några roliga lekssaker och lite godis till lördagarna

Ska en sväng till Gävle idag...det ska bli skönt att åka dit utan Amanda(hon ska vara hos Jessica under tiden)...man kanske hittar något roligare därinne idag och nu ska jag också leta efter små saker till Amandas kalender vilket inte funkade så bra när hon var med in på cityfesten i onsdags.
Ska hämta upp Eva också eftersom hon redan uttryck längtan att få följa med oss in dit ett flertal ggr :-)

fint blev det

Ja när vi väl satte igång med jordgubbslandet och lassandet av jord så titta faktiskt solen fram och det kom bara några få stänk med långa mellanrum.
Har fått mycket gjort idag och det är så skönt...men måste sätta revorna vilken dag som helst kanske imorrn men ska på Cityfesten en stund mitt på dagen.Den 22 augusti fyller jag 25 år och då bjuds det på tårta såklart för de som känner för lite fika men...
...den 23:e blir det party party här hos mig....vänner och familj som känner för att parta lite och sedan gå ut på Lobby(vi tar bussen in till stan) får gärna komma hit och äta mat först...såklart får ni ta med maten själv, grillvänlig mat om det passar er för här kommer grillen vara igång.
Sprit och annan dricka står ni också för själva och vi vill gärna se glatt humör på alla som kommer hit men sup er inte för fulla så ni sedan inte kan hänga med ut på krogen för dte blir bara tråkigt för alla parter.

regn regn regn

ja det bara regnar...igår fick vi lite uppehåll en stund så då passade vi på att gräva ett nytt jordgubbsland(till revorna från vårat gamla land) och vi hittade inte lite stenar när vi grävde, vi ska såklart fortsätta idag...regn lr inte.
Vi har lånat släppet från östanå och där ska alla stora jordtuvor upp som blivit över, blir även en hel del ris från rosorna som vi ska klippa ner och flytta och hallonbuskarna(?) ska också kasta då de är så risiga och inte ger några bär längre...blir till att sätta nya buskar där, blir lite rötter från den gamla svartvinbärsbusken som nästan dött också för den har fått lämnat plats åt jordgubbslandet istället.

en hel del att göra idag ser jag...måste till Granngården och köpa lite väv till landet så vi inte får så mycket ogräs i det och jord till rosorna behöver vi också...vilken rolig men regning och blöt dag detta kommer bli hoppas verkligen att jag inte blir sjuk efteråt.

så har ännu en dag gått och har jag gjort nått vettigt idag?

hmm svår fråga lr nää det är det inte eftersom jag:

Först klev upp kl 8 imorrse för att inte Amanda skulle störa Danne när han behövde sova efter en natts jobbande.
Var till Crispins och köpte gummiskosnören till Amandas begagnade tennisskor, tittade på broderier inne på Hanna Eng men köpte inget.
Var såklart också ut en sväng till Östanå och hälsade på min älskade familj, kollade med mamma om hon hade någon av paketkalendrarna kvar men de lyckades vi inte hitta någon fast det ska finnas 3st så jag får nog göra en ny :-)
Anna var hos kaninerna och städade och jag fick hålla en kaninunge och den var så liten att den fick plats i min hand utan problem men de börjar bli lite större nu och kaxiga tycker jag...undrar om de får mammans humör?

Sedan har vi varit och handlat,  på ICA Maxi köpte vi en massa mat och jag köpte även två lådor med kräftor som åtminstonde jag och Amanda ska festa på, jag försöker lära henne att skala dem och hon är rätt så duktig för att vara en 3½-åring :-)
Inne på Rusta köpte vi 2 mattor(en svart till allrummet och en grön mönstrad till hallen men dessa hamnar inte på golvet förän det blir kallare) och Danne hittade lite småsaker som skruvar och sånt.
Dollar Store köpte vi ett fågelhus (ni vet ett sånt där man häller frön till vintern) och Danne hittade lite mer småprylar han tyckte att han behövde.

vid sjutiden på kvällen så satte jag igång och kokade lingonsylt och det blev  mer än 1l färdig sylt av de 1090g lingon vi lyckades plocka ute i skogen helgen som var.
Det är så skönt att kunna fixa sånna här saker själv tycker jag.
Nu har vi både rödvinbärssaft och rabarbersaft + lingonsylt i matkällaren och det ska utökas med svartvinbärssaft också, nästa år ska jag nog göra gelé på svartvinbären istället för annars blir det så fasligt mycket saft..hur ska vi lyckas dricka upp allt ;-)
Äpplena är nog snart mogna och en del av dem ska jag se om jag kan packa försiktigt och lägga i matkällaren så de håller under vintern...så gjorde man ju förr i tiden så varför skulle det inte funka nu?
Fast blir nog rätt så mycket äpplen...har nån tips på vad jag kan göra förutom att lagra dem/äta dem som de är och såklart att göra äppelpaj?

läser du...?

ibland funderar jag faktiskt varför jag fortsätter skriva här inne om vad som händer i mitt liv....hur många är det egentligen som läser det jag skriver? Nej, egentligen så skriver jag ju inte för någon annans skull utan för min egen men det kan ju ändå vara kul att få några inlägg då och då om det jag skrivit och det tror jag att de flesta bloggare håller med om.

Igår drog ett riktigt ruskigt åskoväder över oss men det tog inte så lång stund innan det passerat och det blev så mycket skönare i luften efteråt.
Jag tycker att blixtarna här har blivit mycket värre än tidigare för då såg man mest att det blev ljust på himlen, men nu kan man se långa blixtar som nästan går ner till marken och även armarna som kommer från dem.
Någon mer som lagt märke till detta? blixtarna påminner mer om bilderna från USA när de fotats där.

Idag har jag varit hemma...plockat lite och städat undan.
Min faster Annelie och min kusin Tobias kom förbi en sväng och tittade på huset, pratade och fikade.
Danne var inte hemma men fick beröm för sina bullar ändå(han bakade igår) och de tyckte också att våran hemmagjorda rödvinbärssaft var härligt törstsläckande och inte för söt...sådana kommentarer gör att man blir glad :-D