inte klar :-/

Idag har jag suttit hela dagen och försökt få färdigt kalendern jag broderar..den ska ju vara helt färdig till på måndag när första paketet ska öppnas.
Vette tusan hur jag ska lyckas, men jag måste ju ge det en chans. Ni kan ju tänka er hur ont i nacke och rygg jag har nu men jag ska kämpa vidare ändå.

Tyvärr blir ju Amanda lidande under tiden som jag sitter eftersom jag endast kan koncentrera mig på broderiet just då.
Men hon ser fram emot alla paket som ska hänga i den sedan och det gör att hon iaf försöker hålla sig på rummet men ibland kommer hon in till mig och säger  -Vad söt den är! och då blir man ju väldigt glad :-)

Har lite tid på mig imorgon också som tur är men sen ska jag festa med några kompisar på kvällen och dan efter kanske man inte mår sådär tipptopp men om jag kan och behöver får jag väl sitta med broderiet på söndag iaf.



Sååå...hur har eran dag varit?

Vernissage idag

Idag ska min lillasyster Eva  ha Vernissage kl 15-18 i Galleri Galaxen...kika in där vet jag, hon målar sååå fina tavlor :-)

Jag ska dit och titta idag och sedan kommer hon ha öppet åtminstonde den 6 december 10-13 för dem som vill titta
och kanske köpa och då ska jag sitta där så ni kan ju komma dit för och prata med mig ;-)


kika in här och kolla den 25nov så får ni ett smakprov

http://daydreama.bilddagboken.se/p/main.html

allmänt

Ja alla julgardinerna är iaf uppsatta nu de fick bli tvättade och strykta i omgångar...men o så mysigt det är.

Idag har Amanda och jag varit till Öppna förksolan en liten vända men provad egå på eftermiddagen denna gång, vosade sig vara dålig tajming för de hade stängt denna em men det hade kommit en annan mamma också så vi satt där själva ett tag och pratade.

Idag till lunch blev det mumsig lax med potatis till och till middag åt Amanda och jag blodpudding...när Danne jobbar em så vänder vi på lunch och middag och äter den mer mastiga maten till lunch och den lättare till middag.

Tvättat lite idag har jag också gjort och det var välbehövligt :-)

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu men nått hittar jag väl alltid på

ha dé

städat lite till

Orken fanns kvar idag också :-D
Jag har dammsugit, torkat golven och städat toaletten.

Har satt upp  julgardiner i 3 fönster(gäst/scraprummet, vårat sovrum och i stora fönstret i sällskapsrummet) att endast 3 fönster är klara kommer sig av att när jag skulle plocka fram julgardinerna så låg de inte i linneskåpet, efter en hel del funderande kom jag på att de låg i en stor svart säck i tvättstugan och behövde tvättas...vi lade ner dem i säcken efter jul och sedan han vi inte tvätta dem innan flytten och sedan blev de helt enkelt bortglömda.
Nu ligger de iaf i tvättmaskinen och jag ska snart gå ner och hämta dem så de kan hängas på tork.




Danne fick åka och hämta Amanda på eftermiddagen fast vi trodde att eftersom vi skjutsat Amanda så skulle de skjutsa hem henne igen men tydligen inte så nästa gång får de hämta henne.
Amanda har iaf haft kul och hon hade varit så duktig och gått och lagt sig i tid alldeles själv(varför fungerar inte det hemma?) och sovit länge på morgonen med bara ett toabesök runt 6 tiden.

Väl hemma igen så var hon väldigt kramig och satt i knät på mig och ville att jag skulle pilla henne på ryggen och magen(jag drar med fingrarna över hennes hud/kliar utan naglar och hon tycker det är skönt och mysigt).

Nu ska jag lägga Amanda ochs sedan ska jag hoppa in i duschen

Go natt

Börjat städa

Idag har vi plockat ner gardinerna och tvättat fönstren...vilken intressant början va ;-)

Ja jag har börjat så smått med advenststädningen, men jag har ju en hel vecka på mig så det är ingen stress...stress gör bara att julen kommer kännas jobbig och just stressig.
Fönstren har iaf blivit rena och de får inga gardiner förän jag har dammsugit och torkat golv och dammat av ..ja ni vet ju hur en städning går till :-)
Tillfrisknar från en rejäl förkylning nu också..jag har varit helt slut i hela kroppen vilket också gör att jag inte kan städa riktigt i den tackt jag hade kunnat annars.


Danne ska snart åka till jobbet och Amanda är hos B-M och Stefan till imorgon och det innebär att jag har en lugn kväll alldeles för mig själv.


Vi har börjat fått lite mer ordning i sällskapsrummet nu också och eftersom vi inte har något spel/pysselbord där än så känns det lite tomt med denna stora yta. Längtar till vi hittar ett bord som passar...det ska vara ett runt bord med tillhörande iläggsskivor så man kan sitta flera och spela/pyssla runt bordet, färg spelar inte så stor roll då det alltid går att måla om men då får det inte vara så mycket krussiduller på det (annars ska det vara vitt).


Trevlig helg!!!

900 varslade

Jag har precis vaknat och det var inge roligt alls eftersom Danne svär över att han inte får tag på någon i telefon...jag frågar vad det är och han svarar att 900 anställda på Sandvik blivit varslade och nu får han inte tag på någon av cheferna...han försökte få veta om det gällde honom.

Nu håller vi tummarna hårt och hoppas att Danne inte får sparken...riksen finns där eftersom det bl.a är på hans avdelning det gäller.

Tänk om han skulle bli av med jobbet vad tusan gör vi då??? Jag är ju arbetslös redan också har vi ett hus som ska betalas av och en dotter att ta hand om.


......................

mobil

Ja det blev inte till att köpa någon mobiltelfon..men åkte ut till Östanå och talde om för Eva och Mats att de hade billig mobiltelefon där och att man fick köpa max två för 299kr/st om man hade ICA-kort.
Så Mats köpte 2 st, en åt Eva eftersom hennes gamla inte vill funka som den ska och en som extra telefon men den fick jag låna tills jag får tillbaka min från Elgiganten...det är skönt för nu kan man bli nådd igen...fats jag ahr ju inga nummer på den så kan inte ringa kompisar och familj :-(

Tack för lånet Mats :-)

förkyld :-(

Över en natt så slog förkylningen till och när jag vaknade hade jag ont i huvudet och kände mig också alldeles tjock i huvudet och näsan var rann.
Amanda och jag tog oss iaf till Öppna förskolan och där har hon fått uppmärksamhet från "fröknarna" som tur var.
Hon har målat kottar i olika färger och sedan haft på glitter...de ska hängas i granen till jul :-)



Nu ska jag åka till sandviken...ska hämta upp Danne och köpa värktabletter...kanske en sväng in på ica..ska kolla på en mobil för 300kr där

vi hörs

på kalas

Idag har Amanda varit på 5årskalas hos sin kusin Anna. De har haft jätte kul och alla barnen (förutom Amanda såklart) vart helt slut när vi kom dit och ville hem ögonaböj. Vi stannade kvar en stund och sedan skjutsade vi hem Cicki.

Jag scrappade ett fint kort som Amanda fick ge bort ,det kan du se i min
scrapblogg sedan gav hon också bort ett paket med självlysande pärlor med pärlplatta till.

Nu ska Amanda sova men vi får se hur det går...hon måste varva ner lite

ingen mobil

den 25 juni i år var jag till Elgiganten i Valbo och köpter mig en ny mobiltelefon...dagen efter fick jag byta till en ny då den första inte ville fungera.
Idag har jag tröttnat på att det kommit in damm bakom skärmen som är ivägen så man knappt ser något och att batteriet är så dåligt att trotts att jag laddade det idag efter 1 timme var nere i 13% styrka. Det har alltså varit så här ett tag nu men jag har inte åkt in med den.

Nu är det iaf gjort och jag kanske inte får tillbaka mobilen förän om 2-3 veckor, de hade slut på lånetelefoner också så jag är helt utan mobil...kommer nog kännas konstigt att vara utan mobil så länge det är ju där jag har klockan också.
Vill ni ha tag på mig får ni Ringa Danne lr på hemtelefon


broderar

Just nu kämpar jag för fullt så att paketkalendern ska bli färdig till 1 december...jag ahr inte alls haft någon lust att brodera sista månaden så den har bara legat men nu så ska jag hinna...helt otroligt vilken tid det kan ta att göra några hundratals stygn. Nedre delen på Tomten börjar likna något nu och ramen började och avslutade jag igår.


Amanda den lilla sötnosen har sovit bra i sin nya säng och det var inte förän i natt som hon återigen kom krypande upp i våran säng...men gör hon om det i natt igen så tänker jag gå tillbaka med henne...usch vad jag sover illa när hon ligger och trycker sig upp i ryggen på mig...fast lite mysigt är det också :-)

Danne har varit så duktig ...han har startat hela 3 maskiner med tvätt denna vecka och någon till lär det bli. Ja det har stått still på tvättfronten...men vad gör det  så länge det finns rena kläder i skåpen.




Känns lite otäckt med den här inbrottsvågen som pågår i Sandviken och Storvik just nu....jag gillar det inte alls...idag när det började skymma ute så ringde telefonen och jag sprang ner men när jag svarade så var det tyst i luren och sedan lades luren på i andra änden...antingen en försäljare men kan ju lika gärna vara nån som kollar om det är tomt i huset.

Inte för att det finns mycket att stjäla i vårat hus..vi har mest saker som är oväderliga p.g.a dess bakgrund...alltså vem man har fått det av lr vad som hände just då.

Fars dag idag!

Ja idag är det Fars dag och Amanda har varit hur duktig som helst och hjälpt till att mäta upp ingredienserna till en kladdkaka som hennes pappa har pratat om ett bra tag nu att vi skulle kunna köpa...men varför köpa en när det blir så mycket godare när man bakat själv.
Danne blev iaf glatt överraskad när han kom hem och Amanda sa Grattis på fars dag och gav honom en stoooor kram och sedan sade åt mig -"Mamma, ta fram grädden nu"...sedan drog hon in Danne i vardagsrummet där jag hade dukat upp...när amanda sa grädde så trodde Danne att det var chokladpudding jag gjort men tji fick han ;-)
Amanda själv som är mest förtjust i grädde åt faktiskt upp sin lilla bit kladdkaka och bad även om påfyllning.

Jag ringde till min bio.pappa också och grattade på farsdag och frågade lite hur det var...vi pratade en liten stund iaf men som vanligt hade han inte tid mer utan var tvungen att få undan lite på jobbet så han kunde åka hem sen.

Ikväll ska Danne och jag mysa framför tvn...han hyrde några filmer igår bl.a Over her dead Body med Eva Longoria Parker och den är jag sååå sugen på att se då den verkar kul


Amanda har förövrigt varit jätte duktig hela veckan då hon inte sagt ett ord till Danne om att vi skulle baka någon kladdkaka idag :-D

flyttat om

Ja det gick lite snabbare än jag hade trott innan vi bytte rum...tanken var ju att vi skulle tapetsera om och sånt innan det skulle bytas något men så blev det inte.

Ja vi(Danne och Jag) har alltså bytt vårat sovrum mot Amandas...så nu har Amanda ett stort härligt rum med mycket plats...och ännu mer plats ändå blev det med den stora loftsäng hon har nu.
Vi däremot har då hennes gamla lilla rum, men vi behöver ju inte mer än så då vi bara sover där inne.
det blir såklart lite klättrande för Dannes del iaf då han ligger in mot väggen...jag å andra sidan har en "kanal" mellan sängen  och väggen som är ett sängskåp brett.

Datorerna har fått en gemansam bänk i stora rummet men sen det inte mycket ordning där än...får väl se hur det hela slutar.

Hela omflytten var väldigt behändig då vi kunde komma åt att dammsuga och damma i alla skrymslen och vrår.

Men vill ni se hur fint det blev så får ni komma hit ;-)