Gott nytt år

GOTT NYTT ÅR !!!

VILL JAG ÖNSKA ALLA LÄSARE JAG KÄNNER OCH ÄVEN ALLA DE LÄSARE SOM JAG INTE KÄNNER.

HOPPAS NI FÅR EN HÄRLIG NYÅRSAFTON,

MED
RAKETER FÖR ER SOM VILL DET OCH UTAN RAKETER FÖR ER SOM VILL DET

(vi kommer antagligen inte ha några raketer i år visade det sig,
fast egentligen gör det inte så mycket för det är så många runt om som skjuter så vi kan titta på deras istället )

OCH MED EN MASSA GOD MAT OCH MED ETT GOTT SÄLLSKAP.


Tips: Utlottning 

Just nu pågår det en lite utlottning hos Jenny som har "Jennys kreativa sida"

Kika in där och var med vet jag :-)

Tags

igår kväll lr ja snarare natt så slog jag in årets julklappar och jag dekorerade tags till också.så här ser tagsen ut på nära håll. Den första har jag färgat in med hjälp av kaffe och sedan har jag haft brun färg på stämplen och stämplat runt kanterna. Textstämpeln är från Penny Black och stämplat i Silver. Så här har jag gjort med alla utom 2 paket


Dessa två har jag färgat in med torrchalk i brunt och sedan använt samma stämpel och färg som till tagen ovan.
Även här så är textstämpeln den från Penny Black men jag har lagt ett papper emellan innan jag stämplade så jag inte fick med " a very"

Det var allt för idag :-)

Sista julkorten

Så nu har jag gjort klart de 2 sista julkorten också äntligen...imorgon ska det srkivas hälsningar och adresser sedan ska de läggas på lådan :-)

För kommer ett kort i storleken 10*12cm
På detta kort har jag valt att sätta gul bling i julstjärnan men färgen syns inte på bilden och göra kortet väldigt enkelt .
Bokstäverna har jag köpt för något år sedan i små påsar...just dessa var vita men jag har målat den med pro markers för att få lite pepparkakskänsla av dem 


nästa kort ville jag göra med lite lätt frostig känsla.
Den ljust blå cardstocken är chalkad med en lite mörkare nyans blå runt kanterna men den vill inte framträda på korten :-/


Hoppas ni får en trevlig vecka!

Julkort

Tänka sig nu kommer ytterligare ett nytt inlägg och denna gång har jag faktiskt scrappat.
Julkorten ska ju skickas iväg  senast på tisdag och jag har bara ytterligare två kort kvar att göra nu.

Här kommer iaf dagens resultat

Först julkort i rosa cardstock där jag har chalkat kanterna med vad som ska vara röd färg men den är mer år det rosa hållet. Sedan har vi röd och vit cardstock med rosa spets som jag hittat på loppis. Snögubben är QK och sedan för att väga upp det så satte jag tre halvpärlor i hörnet.
Det andra kortet har jag gjort till Scrappers Jultävling där man skulle inspireras av "The Pouges - Fairytale of New York",
Jag lät mig inspireras när de sjöng om drömmar och klockor som ringer in julen. Drömmarna i detta fallet är önskningar som musen skrivit på sin lista och klockorna ser ni ju högst upp :-)
Kortet har en Lila cardstock som grund som jag sedan chalkat kanterna på med en mörkare lila nyans.
Motiven är målade med Promarkers och MCP-teknik..har lagt på glitter lite här och där för att framhäva motiven ännu mer och ge dem lite 3D-känsla.


Beskrivning av stjärnan

Jag har blivit ombedd att göra en beskrivning av guldstjärnan jag lade in bild på tidigare.

Stjärnan är gjord i dubbelsidig guldfärgadkartong(tyvärr vet jag inte vart den är köpt, men Panduro kanske har)

Alla remsorna är 1cm breda

Cirkeln i mitten är 20,5cm lång(överlappar 1 cm vi ihopfästning)
de största är 28cm långa
de innuti är 20cm långa och de pytte små är 9cm långa

 Konstruktionen är väldigt enkel som ni ser på bilden och jag rekommenderar att använda ett snabbtorkande lim, en klädnypa till varje spets och en hel del tålamod   (förrut rekomenderade jag genomskinlig självhäftande tejp istället för lim men har upptäckt att stjärnan inte alls håller ihop så bra då utan spetsarna öppnar sig  och bitarna ramlar lättare isär)
Först limmar man längst ut på remsan och sätter ihop den så den bildar en droppe och sätt dem i en klädnypa medan de torkar...gör så med alla remsorna(förutom den till ringen i mitten såklart eftersomd en ska vara rund och inte droppformad) och när de har torkat så klipper du varje topp så den blir spetsig.

 Efter det fäster du de stora dropparna på mittringen(sätt även lim där de nuddar varandra) sedan sätter du dit dropparna i de stora dropparna och sist de minsta dropparna mellan de stora dropparna.

Nu är stjärnan i stort sett klar det enda som saknas är ett band...välj hur långt bandet ska vara och vilken spets på stjärnan som ska vara uppåt...limma sedan fast spetsarna på bandet i den översta spetsen på stjärnan.

Ni kan se här högts upp på bilden att det sitter ett guldband i stjärnan

Lycka till!!

Altrat en plastlåda

Igår kväll började jag altra en låda till den rischoklad jag gjorde här om dagen men fick ta en paus då klockan blev så mycket. Idag har jag gjort den klar och så här blev det:

Här syns den uppifrån. Rischoklad är skrivet med RubOns.
tagsen har jag chalkat med flera olika färger och sedan stämplat lite i grönt och brunt...sedan sprayat dem med Glimmer Mist i guld


Så här ser själva lådan ut och den har en likadan söm på andra sidan


Här är en närbild på hjärtat...det vita hjärtat i mitten har jag torrembossat och sedan chalkat med grått

Strutar

Kommer ni ihåg att jag nämde 2 strutar som jag inte hunnit klart med på julpysselkvällen?
Hur som så är de iaf färdiga nu.
Grunden är 2 pappstrutar som jag har målat med silverfärg och längst ner på varje strut sitter det ett band med en pärla och en bjällra...detta var vad jag han göra på strutarna medan jag var på pysselkvällen.
Här hemma så har jag gjort 2 hål i varje strut för bandet som de ska hänga i sedan har jag stämplat på servett några stycken December och fäst dem med decoupagelim högst upp på varje strut. Den ena struten har sedan fått motivet med en igelkott och en julstrumpa medan den andra har igelkotten som  åker skridskor även dessa fästa med decoupagelim(2 st likadana motiv på varje strut och motiven är av märket Penny Black)

och här har ni närbilder på motivenha en trevlig kväll!


Pepparkakshus

Igår kväll satte jag ihop pepparkakshuset(med kristyr och gelatinblad till fönster) så det skulle torka ordentligt till Amanda skulle sätta dit godiset.
Amanda hade jätte kul när han satte dit godiset och på baksidan så sitter alla huller om buller men på framsidan har hon färgkoordinerat Non Stopen.
Så här ser det ut när allt är färdigt...fast jag funderar på om man skulle ha haft ett litet rådjur där någonstans också och kanske ett värmeljus så det blir lite mysHar ni gjort era pepparkakshus? Jag vill gärna se hur det ser ut så lämna er bloggadress

Jag önskar mig en BIA(= Bind It All) i julklapp och jag tänkte att jag lägger in en bild på den här
Med den kan man bland annat göra egna album i olika storlekar men också mycket annat kul.
Bilden har jag lånat från www.pappervinden.se , Pappersvinden är en Scrapbutik i Falun dit jag bruka åka ibland och de har ett rätt så bra sortiment och annars blir det Panduro i Borlänge. Men mest av allt så fördrar jag Stämpel- och scrapmässan i Gävle för det är så skönt med flera olika butiker (som man kanske inte skulle ta sig till annars) på samma ställe. En sådan mässa är det i Gävle den 2 Maj har jag nyligen fått veta och jag ser fram emot den.

Utomhus

Jag ska snart försöka komma igång med lite scrappande igen men det kommer saker ivägen hela tiden.

Idag har vi varit ute och lekt i snön, kika gärna in i min vardagsblogg och kika på bilderna från våran utevistelse

Jaj försöker att samla lite bilder dag för dag nu och tanken är att det ska bli en minibok om julen -08 som också är vårat första år i hus och vi ska fira julen hemma hos oss med min familj.
Måste bara komma underfund med hur jag ska göra den har ju ingen BIA :-( och ingen som kommer köpa någon åt mig i julklapp heller.

Julpyssel

Nu på kvällningen har jag varit och pysslat med några mammor från Öppna förskolan...vi höll till i Storviks kyrka och oj vilket paradis för en pysselmaja som mig och härliga tidningar med inspiration fanns det också. Kvällen var för vuxna men några barn följde såklart med men det var så lugnt och skönt ändå.

Jag började pyssla ihop denna stjärna först med lim vilket tog evigheter att torka men sen hittade jag dubbelhäftande tejp och då var min lycka gjord det tog inte alls lång stund innan den satt ihop då.
Den är alltså gjord i 2-sidig guldkartong och med lite lim och dubbelhäftande tejp.Sedan gjorde jag denna ängel.
Kroppen är en styrolitkon som jag har målat lim på och sedan rullat i plastig konstsnö, runt halsen och längst ner sitter en härlig fåll som påminner lite om mink. Armarna och glorian är gjord med piprensare ochs edan har hon även ett par gamla lite rostiga vingar och härligt änglahår.


jag påbörjade också 2 pappkoner som ska bli som små strutar att hänga i granen lr någon annanstans men de blev inte färdiga eftersom jag var tvungen att åka hem till dottern då mannen skulle till jobbet.
Jag får avsluta konerna hemma istället. 
Helena och Kicki som asvarade för alltihop hade också dukat upp ett härligt smörgåsbord med försmak på julen.
Så vi satt en stund och fikade också men jag försvann rätt så snart in till pysslet igen.
De andra föredrar att fika och prata men jag pysslar hellre

Nu får ni ha det så trevligt och skriv  gärna en kommentar innan du går

Nästan färdig

Ja kalender blev väl inte helt färdigt ska en massa mer på den men nu ser den iaf ok ut och det var så mycket jag han innan jag var tvungen att slå in och knyta fast alla paket innan jag skulle gå och sova...kl han bli sådär efter 12 på natten iaf.
Så här ser det ut med paketen på:


RSS 2.0