digiscrapp

ja idag har jag försökt digiscrappa för första gången så här blev resultatet:

image25

bra för att vara första gången jag använder photoshop någonsin eller vad tycker ni?
Måste fråga Eva hur allting funkar för det var inte lätt.
Hon ska komma hit ikväll och sitta barnvakt medan jag och Danne går på bio...tror att det blir "På smällen" men är inte säker än.

träningsvärk:(

jo jag hade rätt det blev en massa träningsvärk...har varit tvungen att ta en riktigt varm dusch nu på morgonen för att få musklerna att slappna av och sen har Danne masserat mig. Sammtidigt som det gör ont så är det skönt eftersom det märks att jag verkligen gjorde någonting igår och inte bara stod o titta på, men nu får armarna vänta ända till på onsdag innan jag tränar dem nästa gång för hoppningsvis ska det bara gå bättre för varje gång alltså att jag får mindre träningsvärk..man kan ju hoppas iaf ;-)

Idag jobbar Danne 11-20 så jag vet inte alls vad jag ska hitta på eftersom dagis har stängt så är Amanda hemma hela dagen och jag kan inte plugga även om jag verkligen skulle behöva det.

Tänkte kolla  med Eva om hon vill vara barnvakt ikväll så Danne och jag får gå på bio..men skulle inte förvåna mig om hon ska till Hofors trotts att hon tyckte att vi kunde gå på bio den här helgen istället för förra helgen då hon var sjuk. jaja ska ringa henne strax nu borde hon väl nästan vara i skolan tycker jag.

börjat på gym idag:)

Landsvägskörning blev det idag och det gick också jätte bra...nästa vecka ska jag ha en lektion med parkering också ska jag få övningsköra en bana inför halkbanan. Den andra klassen som var inbokad nästa vecka bokade vi av och den ska jag istället ta innan uppkörningen så jag kommer ihåg allting...tycker det är så kul att han inte tycker att jag behöver fler än mina 10 lektioner.
 Blir en massa läsa nu framöver så jag klarar teoriprovet är riktigt nervös inför det för jag tycker inte om prov.


Igår köpte jag ett månadskort (300kr)på Fitness center och idag var jag dit med Cicki och Sarha och tränade övre delen av kroppen usch kommer få massa träningsvärk till imorgon. Vi har bestämmt oss för att träna där 3 ggr/vecka o nästa vända blir på måndag då ska jag träna nedre delen har jag tänkt.
De har också häftiga vibrationsplattor, 10 min på en sån är som 1 timmes promenad och jag ahr stått 2 vändor på en sån(en som uppvärmning och en efter träningen...borde nog ha stretchat lite också men får väl göra det nu istället.
Om det går bra med träningen den här månaden är det istället ett 1årskort som gäller(2000kr) ska bli skönt att känna att man gör något nyttigt..speciellt om man tar körkort då blir man ju annars ännu mer stillasittandes.

Backat:)

Japp idag har vi provat att backa runt hörn och det gick faktiskt hur bra som helst.
Kände på en gång när jag startat bilen att det skulle gå bättre att köra den idag och det stämde..jag är lättare på bromsen nu men kopplingen är fortfarande liiite svår.
Imorrn ska vi öva Stadskörning(placering i rondell, högerregel och sånt).

Nått som är jätte kul är att Cicki kommer öva teori med mig..hon var in och anmälde sig och betalade idag och bestämde sig för att ändå börja teorin nu fast hon ska göra det när hon börjar köra typ v 38 (tror jag det var, har ju sagt att minnet inte är vad det borde vara). Det är bara kul för mig för då får jag lite sällskap och hjälp.
Hon började redan idag, så vi har suttit nån timme och övat på vägmärken.

Ska nog börja gymma på Fitness...skulle köpa ett månadskort idag men då var tjejen(receptionisten(?) på lunch så jag får ta en vända dit imorrn istället innan lr efter lunch. Väljer måndadskort så jag får prova på först så jag inte betalar ett årskort också visar det sig att det inte var något för mig.

nej nu ska jag göra nått annat en stund innan jag går o hämtar Amanda och går till affären

första körlektionen avklarad...

...det gick faktiskt riktigt bra..min körlärare heter Mats och han sa att det märktes att jag kört länge och mycket.
Detta trots att jag var fruktansvärt ovan vid bilen...dieselbil(Peugeot) var det ju och den lät mycket värre än våran gammla Toyota Carina. Kopplingen var svår att trycka in och släppa efter och bromsen kunde man ju knappt ens tänka på förän hela bilen ryckte till o stanna....men jag vande mig rätt så snabbt ändå.
blev lätt att jag låg lägre i hastighet också eftersom den lät så illa så kändes det som om man åkte i högre hastighet..men den känslan ska förhoppningsvis försvinna snart.

Ska köra igen imorrn får se hur det går då...vi ska öva backa tror jag det var...hmm..minnet är inte vad det borde vara.

ny mobil

Lite klag på att här uppdateras för sällan.
Har iaf köpt en ny mobiltelefon en K810i och den är jätte bra...får se vad jag tycker om batteriet bara laddade den inför första användningen på fredagen och på lördagen hade jag den med mig på stan och lyssnade på radion när jag skulle hem...
...5% batteri var kvar när kvällen kom och Danne lyckades ta slut på dem genom att spela 2 ynka vändor tennis på mobilen.
Hoppas verkligen att det bara var p.g.a dålig uppladdning...laddade den iaf hela natten inför idag men har inte lyssnat på någe musik så det är mycket batteri kvar ännu.



Skulle återkomma om födelsedagen.

blev lite firande framåt kvällen då Cicki dök upp först och talade om att jag skulle få min födelsedagspresent på fredag när löningen kom (träffade henne på lördagen och ingen present ;-) )
Sen dök mamma, Mats, Eva och Elin upp fick 200kr på Bokia som såklart köptes upp på fredagen:-) och nej ingen bok utan scrapbooking grejjer.
Fick lotter av Dennis, Cattis, Anna och Nisse...jag vann 25kr.
Tårtan tog iaf slut snabbt så vi behövde inte tvinga i oss något senare.
Farfar ringde och grattade på födelsedagen....märks på honom att han börjar bli gammal nu vet inte hur jag ska förklara, det bara märktes när jag pratade med honom.


ja just ja Anna jag skulle hälsa från Tobias (Nu när jag kommer ihåg det) träffade honom på cityfesten(lördagen)
och Eva jag skulle hälsa från Sara också(René och Rézas dotter) oj vad hon har blivit stor, kände inte alls igen henne först.


Nej nu ska jag hänga upp lite tvätt och sen ska jag sova. Sååå nervös inför imorrn, ska ju köra på körskola för första gången. kl 8.10 har jag körlektion..inte så många vakna då som man känner:)

24 år

Ja kl har slagit tolv och det är en ny dag..lr ja natt är det ju egentligen och det är några timmar kvar tills jag egentligen kan fira min 24:e födelsedag.
Bjuder på lite tårta och glass m.m får se om det dyker upp nån...jo vet några som komm r men är nyfiken på om det är fler.

uppdaterar er imorrn(idag) om hur dagen gått

bio-dagar

Igår var Danne och jag och såg "Rush hour 3" den var verkligen jätte rolig det är alltid kul när en uppföljare är lyckad men när 2 st är det då blir man överlycklig var o såg "fantastiska fyran och silversurfaren" idag ochden var verkligen bra...spännade som bara den:)

Nått som inte är så roligt är att Amanda krånglade natten som var, hon började vid 12 på natten och slutade inte förän efter 3 så det blev inte alls mycket sömn och vi har alla varit jätte trötta idag.

Nått positivt är att det bara blir fler och fler medlemmar som dras till
http://scrapple.mylava.net/ ,just nu är det 18 medlemmar (jag är inte inräknad). Kul att fler vill se Scrapple bli större med fler scrappare och stämplare

Scrapare titta hit!

Vill ha alla scrapares uppmärksamhet.
Jag har nämligen startat en nya community där jag hoppas att vi ska kunna samlas och prata om scraping och rubberstamping.
Så här i början är det ju lite tomt med folk på sidan men om ingen blir medlem och börjar skriva så kommer det ju fortsätta att vara tomt.

På denna community finns såklart ett Eget krypin, forum, blogg, anslagstavla m.m

http://scrapple.mylava.net/

Van the man - The Rise of Taj

sådärja nu har vi sett den och den får faktiskt toppbetyg
den var faktiskt riktigt riktigt rolig :-D

körkort....

...nej inte riktigt än, men snart blir det nog ytterligare ett kort i plånboken.
Har varit till Nya Trafikskolan idag och bokat in mig på en intensivkurs. Det var jätte bra för jag kunde själv sätta tiderna som jag ville ha dem och dra ut det på 3-4 veckor. Börjar v 35 , halkkörning och även teoriprovet är bokat
Nu får ni hålla tummarna för mig.

Ska få tiderna att stämma med dagis också för jag kan ju inte ha Amanda med mig;-)
Imorrn ska jag tillbaka dit och köpa alla böcker så jag kan läsa in mig lite innan första körlektionen.
Nyfiken på vad min körlärare Lars kommer säga om min körning..fler körlektioner lr färre(bokat in 5-7 st)?
Nervöst som bara den. 



När Danne åkte till jobbet så stannade jag och Amanda kvar på stan....köpte en födelsedagspresent till Axel och var in på Lindex där jag hittade superfina kläder till Amanda.
Blev en bok om scrapbooking också så jag enklare kan läsa in mig på alla tekniker som finns.
Väl hemma igen så stod glassbilen utanför dörren så det blev en påse glass med.



Hyrde film igår( i 7 dagar)

"I See You. com" - helsjuk film som ni bara måste se nu på en gång

"Getting Played" - med bl.a. Vicvica A Fox (Independent day, Kill Bill) & Carmen Electra
Väldigt bra film men ändå skönt att den bara håller på 1h 25 min

Filmerna som vi inte sett än är:

"Pledge this"- Paris Hilton, Holly Valance & Carmen Electra

"Van the Man, The Rise of Taj" - Uppöljaren på ´"Van the Man" och ska tydligen handla om Utbytesstudenten Taj som var med i första filmen

Är så nyfiken på om dessa filmer håller måttet. Ska nog se den ena när Danne slutar jobba ikväll

meitai

igår fick jag för mig bara sådär att jag äntligen skulle sy en meitai...har inte vågat tidigare då jag tyckt att det verkar krångligt. Tog mig iaf 4 timmar och en sväng till Åhelns så var den färdig sen.

Danne och Eva bar Amanda i den på cityfesten igår...hon satt riktigt bra i den.

bilder på min egensydda meitai

från sidan
image22

bakifrån
image23

Insidan av selen
image24

plockat blåbär

Kom hem för några timmar sedan efter att ha plockat blåbär i Järboskogarna. Har rensat bort allt skräp nu och Danne har gjort en blåbärspaj*mums*, fick två påsar blåbär (med ca 392g i varje) över som lades i frysen.
kanske blir att vi åker nån dag och plockar blåbär bara vi två för att kunna göra sylt eller så.
Var kul att ha med Amanda i skogen och hon drog runt med kusin Anna,  men för att verkligen få något gjort så är det nog bättre utan de små.
Jag plockade lite lingon också men de var inte riktigt mogna än...fick ihop 220g...ska nog bara göra rårörda lingon åt Danne.
Lite kantareller till Cattis blev det också...en kopp full som vi bara råkade "snubbla" över.


Nej nu ska jag gå och mumsa nybakad blåbärspaj med vaniljsås

NY LO

ja det här är LO nr 4 som jag gjorde klar igår:
image21
texten på höger sida av boken(på det lila) är den här:

Lovsång till prinsessan Aurora

Glädjen är stor
en prinssesa är född
Vi har gåvor och har äran nu
att lova trohet här och nu
Hell dig, prinsessan Aurora!
Alla här nu är så glada
Hell dig vår kung!
Hell drottningen!
Hell dig, vår sköna Aurora!
Må hon få välgång
Hör nu vår lovsång
Leve Prinsessan Aurora!
Hell Aurora!
Hell Aurora!

Må hon få välgång
Hör nu vår lovsång
Leve Prinsessan Aurora!
Hell dig vår kung!
Hell drottningen!
Hell dig, Prinsessan Aurora!