Grattis Amanda!

Idag fyller Amanda 3år och då hennes önskemål var att vi skulle sjunga för henne på morgonen så försökte jag själv genomföra det då Danne jobbar, gjorde iordning en bricka redan igår med en muffins + ljus, ett glas (som jag fyllde med saft på morgonen), 2 paket och girlanger.
Så när Amanda ropade på mig kl 7 så klev jag upp och kom in med brickan till henne medan jag sjöng:
Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag?
Nej det är ingen vanlig dag, för det är Amandas födelsedag
Hurra, hurra, hurra  Hurra, hurra, hurra
Den sjunger de i "Visst kan Lotta cykla" när hon fyller år.

här kommer några bilder från morgonen:

Amanda var jätte glad när hon öppnade första paketet som innehöll pärlor och gummiband
image70

Här öppnar hon nästa paket
image71

Ännu mera pärlor. Efter att hon badat så gjorde hon ett halsband och ett armband.
image72

Jag har gjort en rosa marsipantårta nu på morgonen och även hällt chokladglasyr över citronkakan jag gjorde igår och Amanda norpade bunken o slickepotten efteråt och då såg det ut såhär och tröjan fick jag byta sen.
image73

Kommer mer bilder och info om Amandas 3-årsdag senare


Panduro

Igår var Eva och jag till Kupolen i Borlänge...huvudärendet var att hitta presenter åt Amanda som fyller 3 år imorrn.
Vi sprang in på några butiker och vi åt pizza på Matpalatset sedan var vi säkert 1 timme inne på Panduro och kollade. Köpte Hama pärlor och pärlplattor, 2 paket med pärlor som man gör halsband och armband av + gummiband, 1 block med tjockare papper som man kan måla på och 1 påskset till Amandas födelsedagspresent.
 
Men sen köpte jag också pennor som man målar direkt på fönstren med och tuschpennor men de ska hon få i Inflyttningspresent av oss när vi flyttat till huset...vill ju inte riskera att hon förstör något medan vi bor kvar här.

Självklart kunde jag inte låta bli att köpa något åt mig själv så det blev 6 svarta och 6 vita Basilpapper, 1par papper med mönster på, 4st olika Blingpapper, 1 ark med bokstäver och diverse fastsättningssaker.



Idag städar vi så det inte ska vara så smutsigt imorrn.
 Amanda började morgonen med att tjata om att hon skulle få sina paket idag och inte imorrn men det fick hon naturligtvis inte.
Ska baka nån kaka till idag också men Amanda får inte hjälpa till för hon är riktigt förkyld med hosta och feber som kommer och går men tror att hon kan vara på bättringsvägen nu, däremot så har hon smittat mig så nu börjar jag få ont i halsen + förkylning.

Ska fortsätta med städningen nu kan ju inte låta Danne göra allting.
.

3 månader kvar

Ja idag är det exakt 3 månader kvar tills vi får tillträde till huset. Jag bara väntar och väntar men tiden går väldigt sakta.

Försöker sälja Billy-kombinationen vi har i vardagsrummet men alla som ringer är bara intresserade av vitrinskåpet och vill betala alldeles för lågt, igår ringde den en man som var intresserad av hela och han skulle återkomma idag så han fick prata med sin andra hälft först men hon ville tydligen inte eftersom de inte hört av sig.


Idag har jag bakat en riktigt mumsig enkel banankaka, receptet finns här:

Leila Lindholm´s Banankaka

jag rekommenderar att man hackar valötterna en del, det gjorde jag och det blev bra:-)

klädbytardag imorrn

Ja imorrn ska tydligen kooperativet utanför Järbo ha klädbytar dag vid 16.30 och Cattis skulle dit och sälja kläder och jag tänkte att  -Ja varför inte, har ju ändå en hel del av Amandas kläder liggandes i källaren och det är väldigt fina också. Så imorrn ska jag ta med mig allt till Järbo och så ska Cattis hjälpa mig märka dem i tid innan vi ska åka och lägga upp allt. Har aldrig lämnat kläder till nått sånt här så jag har ingen aning om hur det funkar men ska bli spännande att få veta, det tar ju också bort mina tankar från huset ett tag.

Äntligen kan jag skriva...

...VI SKA FLYTTA, JIPPIE!!!!!

Ja vi har precis kommit hem efter att ha skrivit kontrakt på huset vi var och tittade på.
Den 21 april ska vi till fastighetsbyrån och betala för huset och få nycklarna, sen kommer vi att köra lass med kartonger och möbler till vårat nya hus i Storvik.
Ni kan ju inte gissa hur glad jag är, jag har alltid velat bo i hus för jag tycker inte alls om dessa trånga lägenheter där man har grannar som hör allt man säger(ja det var väl lite övertrivet men det är inte långt ifrån).

Kommer att börja packa lite smått redan nu även om det är 3 månader kvar...men bara prydnader, böcker, tavlor ja sånt som man inte använder så mycket. Måste delvis packa ner en del då vi ska sälja vårat bokhyllesystem som står i vardagsrummet för det får inte plats i nya huset.
Vill inte packa för mycket då vi ju ska ha 3års-kalas i slutet på denna månad, men genom att packa så kan man ju få det lite snyggare också*ler*

Är nöjd med huset vi köpt: det har kakelugn i vardagsrummet, köket är nyrustat (ny spis, ugn, diskmaskin och fläkt alltihop bytt -05), toaletten är också nyrustad -05 med golvvärme och handdukstork, det finns redan pelletsanläggning, Öppen Spis i allrummet på övervåningen.

På gården finns 2st prydnandsträd, 2 äppelträd, 1körsbärsträd, 1 päronträd och 1 plommonträd, hallonbuskar, vinbärsbuskar(svarta och röda), rabarber, jordgubbar och diverse kryddor.

Amanda har utifrån bilderna som låg ute redan valt sitt rum som är det större av de 2 små rummen med snétak

Nej nog med huspratande för denna gång

Imorrn ska jag åka och hämta min brorson Axel kl 8 och sedan ska han vara hos oss  till 15-16tiden. Ska bli kul och ha honom här, ska åka en vända till Östanå o hälsa på då också.

pulka:-)

Ja Danne har ju jobbat 12timmars denna helg vilket innebär att jag varit ensam med Amanda.
Igår så var hon på badhuset med Jessica och kom hem vid fyratiden på em. Så då lagade jag mat och sne fick hon lördagsgodis.
Idag klädde vi på oss ordentligt och gick ut i det härliga snövädret och jag drog henne i pulkan till lekparken och där åkte vi lite pulka i backen.
Det var skönt att vara ute en stund. Har scrappat lite också eller ja jag håller på o scrappar men gör lite uppehåll nu och då. Amanda sitter på golvet i vårat sovrum och lägger pussel, vägrar vara inne på sitt rum o leka.
Hon har precis bytt om till nattlinne och ska snart gå och sova.

Imorgon ska Amanda vara hos Jessica medan vi tittar på huset i Storvik, hoppas innerligt att det inte finns fler intressenter så vi får huset. Jag ser fram emot att äntligen få titta på huset, är ju jobbigt att vänta nästan en vecka;-) Jag är ju alltid så otålig och vill att allt ska hända nu och helst för 1 år sedan.

Ska väl snart försöka stoppa Amanda i säng, får se hur mycket hon protesterar ikväll.

Hej så länge

Husköp?

Ja nu går vi verkligen i husköpartankar. Vi hittade ett väldigt mysigt hus i Storvik för 750 000 och vi har även fått lånelöfte från banken.
På måndag ska vi på privat visning av huset och Mats o mamma ska följa med och kika lite också för det var några saker som vi vill vara säkra på att de går att fixa. Huset har öppen spis i allrummet och  kakelugn i vardagsrummet.
Köket och toaletten är nyrenoverade och det finns diskmaskin, spishäll och ugn från -05...kylen och frysen däremot är av äldre variant. Pelletsbrännare är också installerat och det finns en fin matkällare med valvat tak.

Ojoj säger jag bara det är såå finjt..iaf på bilderna, måste bara se hur det ser ut i verkligheten också. 

Imorrn får jag en stund för mig själv för då ska Danne jobba och Amanda ska på badhuset med sin faster Jessica.

2008 nu:-)

Detta är första inlägget för i år får se vad det kommer handla om.

Vi hade en riktigt mysig nyårsafton med Eva och Andreas.
Jag gjorde tjocka revbensspjäll för första gången hemma och mums vad gott det blev (hade en marinad gjord på honung, soja, olja, salt, svartpeppar och rosmarin), till. detta serverades potatisklyftor och bea.
Var meningen att vi skulle äta kiwisorbet som dessert men den blev inte så god som jag tänkt mig så därför blev det persikohalvor med hallon och grädde och det var mumsigt om man bortser från de väldigt sura hallonen.
 
Vi mumsade godis, ostkrokar o lättsaltade chips hela kvällen och spelade BarnYatzy med Amanda och hon tyckte att det var hur kul som helst. Vi spelade också "Alias" som var riktigt klurigt ibland.
"Risk" var ytterligare ett spel som vi spelade och Danne vann(vi skulle bara göra uppdrag med det slutade med att Danne tog över hela världen). 
Amanda bråkade faktiskt inte så fasligt mycket och lyckades hålla sig vaken till halvett på natten, trots att hon vid två tillfällen påstod att hon skulle gå och sova och t.o.m bytte om till nattlinne men det byttes snart tillbaka till festkläde igen. Amanda skålade in det nya året med oss framför teven och"Ring klocka ring", lite pommac i hennes champangeglas men det tyckte hon inte om så hon smuttade bara.
Efteråt så klädde vi på oss och gick ut för att fyra av raketerna, Amanda älskade att titta på fyrverkerierna och det var verkligen bra pjäser vi köpt, riktigt vackra färger och former.
Sen marsch i säng för hennes del och det tog en liten stund men sen sov hon.
Vi andra tittade på "Rush hour" tills Eva och Andreas ville hem. Då jag förlorat "Risk" så fick jag skjutsa och det var faktiskt första gången jag kört vid 2tiden på natten.
Väl hemma igen så plockade vi undan lite och sen gick vi och la oss.
Det var det nyåret:-)



Idag har vi bakat Frövi tekakor igen de är verkligen för goda...denna gång så hade vi dock lärt oss av våra misstag så vi gjorde dem tjockare. Slukade 2st nu på kvällningen, nybakat är ju bäst.
Imorrn ska jag skjutsa mamma till körkskolan en sväng och sen ska jag försöka hinna koka kalops av 2kg högrev och åka ut till Östanå och fira lilla lilla lillasyster på 14 årsdagen. 

Lördagen har jag lite fritid då Danne jobbar 12timmar och Amanda ska till badhuset med sin faster Jessica på fm. Sen får vi se hur resten av helgen blir.

På måndag ska vi kolla på ett hus i Storvik som jag är helt såld på även om det har sina fel som de flesta gamla hus har. Hoppas verkligen att vi kan lägga ett bud på det då. Mats och ev. Mamma ska med och titta också... skönt att ha nån med sig som vet lite vad ett husköp går ut på och vad vi absolut bör akta oss för.
På måndagkvällen ska Danne och jag till Gävle på Kick off och det ska verkligen bli kul. Killarna ska ju ha sin egen lilla utb. dem emellan:-)

Nu ska jag fösöka ta lite mystid med min man eftersom han snart ska gå o sova då han jobbar fm imorrn.