Skratt och gråt

Lämnade Amanda på dagis strax före kl 9 imorrse och hon ville visst bli av med mig snabbt som attan, sedan gick jag en liten vända med Filippa, efter det hoppade jag in i den efterlängtade duschen.
 Hörde av mig till Cicki och vi stack ner på stan för att lämna tillbaka låneböcker och äta lite mat på Selmas, tog vägen förbi Åhlens och passade på att köpa lite strumpbyxor, en cd-bok åt Amanda och ett Kubb(spel) eftersom de har 30% på allt.
Affären nästa och köpte lite glass, strössel, chokladsås och maränger som Amanda ska få ta med till dagis imorrn eftersom hon går sista dagen då.

Tog en liten paus hemma och sedan åkte vi med Amanda till Östanå då Eva ville det och sedan åkte jag o Danne med Filippa till Gävle så hon skulle få sitt chip insatt och det gick jätte snabbt och passade på att åka förbi på Bernö och köpa en blomma till Amandas dagisfröknar, medan vi var där så ringde Anna och ville att vi skulel köpa med oss pizza så vi åkte till American och köpte pizza och läsk åt dem sedan lämnade vi över dem och tog med oss Amanda hem igen(Eva hade för övrigt sytt en väldigt fin klänning till henne och den kommer bli bra till sommaren:-) ). Vi åt lite kokt korv med bröd till middag.
 
Sedan skulle Cicki och jag gå en promenad med Filippa och hade väl tänkt gå en bra bit...gick upp till Supermarket först för att posta brev och sedan gick vi hemmåt men precis innan tunneln så halkade jag omkull på allt grus som låg där och slog ett rejält hål på högra knät(ni som känner mig vet antagligen redan att jag har ett stort ärr på vänster knä efter att jag halkat på grus när jag gick i mellanstadiet så nu får jag väl matchande ärr också) så det var bara att gå hemmåt.
Hemma slängde jag upp benet på köksbordet också fick Danne pyssla om mig och han hade på en hel del alsolsprit och det sved så in i h**vete att jag både skrattade och grät samtidigt visste att jag såg helt patetiskt rolig ut där jag satt men kunde inte hjälpa det...blandningen av trötthet, smärta/sveda och chocken som släppte gjorde att jag vekligen gapflabbade.
Det gör fortfarande fruktansvärt ont och det hjälper inte när jag egentligen hade tänkt scrappa lite, men nu vill jag knappt röra på mig, har säkert sträckt några muskler också:-( .


Nej måste nog ta mig i kragen för jag hade ju tänkt scrappa ett kort till fröknar och barn på Natt o Dag.
   


"Pyjamasparty"

Idag blir vi nog bara hemma...känns som en sådan dag.

Amanda har blivit rejält förkyld igen och projektilnyser precis som hon brukar, hennes hosta är däremot inte alls som den brukar..hon hostar ju hur mycket som helst på nätterna men nu låter hostan så konstigt hes på nått sätt och jag vet inte om det är det man beskriver för skällande hosta(har aldrig förstått den beskrivningen riktigt) och hon har svårt att sova så hon har sovit i våran säng vilket inte var så lyckat för jag har knappt kunnat sova.
Amanda har inte bytt om från nattlinne heller utan har "pyjamasparty" här hemma och nu är dte ju ingen idé att byta eftersom hon ska sova om 4 timmar ungefär.

Påskhelg som det är så har hon ätit hur mycket godis som helst så igår fick hon vara vaken lite längre eftersom hon var rätt så hög på socker;-)
Jag däremot var inte alls godissugen efter all god mat vi ätit utan drack bara liteliet läsk och inge mer.

Har haft lite problem att få Filippa och leka med oss men Anna lyckades på nått sätt fixa till det igår och nu leker hon glatt med Knuten (drar i den och hämtar den)...men latmasken är svår att få ur henne ändå för får hon chansen så lägger hon sig o sover/vilar.
Hon tycker om att ha koll och just nu ligger hon på golvet bredvid mig och sover och så fort jag reser mig och går härifrån så följer hon med.

"Inne blir jag lat
men ute är det fart
Lek med mig och jag kan lova
att sedan ska jag sova"

påsktecken=välkommen påskkärring

Idag är det påskafton och vi har bjudit hit Cicki och Anna på påskmiddag så förberedelserna började redan igår och det finns en del att göra idag.

Idag har Amanda fått leta efter påskägget som påskharen gömt...han hade tydligen varit in i vårat sovrum och gömt det under mitt skrivbord ;-) hon fick en cd + bok med djungelboken + lite naturgodis...den påskharen visste iaf vad hon ville ha*ler*

På skärtorsdagen kom det en påskärring hit och hon fick lite godis av mig, hon hade använt gula post-it och använt glitter och målat ett påskägg riktigt gulligt:-D
Tycker om när det kommer små påskkärringar, det är en trevlig svensk tradition men förfasas över hur många svenskar idag som avskyr påskärringar och som t.o.m släcker lysena och låtsas att de inte är hemma när de ser en påskkärring komma, jag menar hur dumma tror de att barn är? Självklart ser de att det lyser i fönstren och att det släcks när de kommer och ingen öppnar. Så svårt är det inte att vara trevlig, öppna dörren och önska Glad Påsk varesig man har nått hemma och ge lr ej.

Kanske borde alla vi som älskar påsken och påskkärringar ha ett spec. påskpynt/tecken vid våran dörr/grind som visar att "Hit är påskkärringarna välkoemmna" då behöver inte barnen känna sig oönskade och de personer som inte vill ha hem påskkärringarna slipper dem och behöver inte bli irriterade. 



Glad Påsk allesammans varesig ni vill eller ej!!!

Påsk

Idag har jag tagit en lite längre promenad tillsammans med Cicki o Filippa och på vägen hem träffade vi en tjej som hade två stycken svarta dvärgpudlar tikar vara den äldsta på ca 2½år var mamma till den andra 5 månader gammla tiken, ni kan ju tänka er hur roligt det kändes när man fick veta att den lilla plutten var lika gammal som Filippa. Kvinnan märkte direkt att Filippa var rädd och sa att vi kommer nog aldrig få reda på anledningen utan vi kan bara ha tålamod med henne så kanske hon lugnar ner sig, hon var snäll och frågade först om hon kunde hälsa och ge Filippa lite godis och det var såklart helt ok.

Väl hemma så tog jag det lungt och sedan kom Cicki över igen och vi åkte till ICA Maxi och handlade en del.
Är ju påskveckan nu och på lördag ska vi bjuda på lite påskmat, Cicki ska komma och kanske Anna också, det kommer bjudas på diverse godsaker som Hemlagade Köttbullar(är tanken iaf), Prinskorv, Pepparlax(?), Helgskinka, Inlagd Sill, ägghalvor (och på sidan om kommer det finnas kaviar, räkor & röd stenbitsrom), färskpotatis...ska hitta på nån god efterrätt också och kanske nått annat gott till maten är ju så många dagar kvar att jag säkert lyckas hitta på nått mer.

Måste få tag på lite ris att sätta fjädrar i (har tänkt att Amanda ska få hjälpa till lite med det för det kan hon tycka är kul) så det blir väl ut i skogen nån dag här framöver...skulle gärna vilja ha en bukett tulpaner nu till påsken också men de måste jag väl köpa själv,sällan jag får blommor av någon.

Ska bli roligt att se påsksakerna bladas med våra julgardiner som fortfarnade sitter uppe p.g.a att vi ska flytta om 34 dagar.

Skulle ha bjudit in många fler på påskmiddag om jag bara haft plats och råd men nu blir det i liten skala kanske bjuder in 1 person till men inte fler, när jag flyttat däremot då ska det ju nästan finnas plats för hela släkten på en gång ;-)

Som ni märker så älskar jag allt vad högtider heter och påsken tycker jag att många inte firar på nått sätt alls.
Amanda kommer såklart få ett påskägg och inget litet utan ett stort med en cd-bok i och lite godis av nått slag.
Har tänkt gömma undan det och så ska hon få leta efter det på påskaftons morgon...jag tycker det är kul att skapa traditioner


På (skär)torsdag har jag tänkt klä ut henne till påskkärring innan hon ska gå till dagis, måste bara hitta på en kjol, förkläde och huckle först...kanske får sy nått åt henne, hon kommer nog tycka om att klä ut sig tror jag.


Trimmad och Apport

Sådär nu har vi haft Filippa i 4dygn och det har gått jättebra...nej jag tål henne inte helt och hållet men det är mycket bättre än med "vanliga" hundar.
Vi har badat henne 2-3 gånger och hon blir så fin efteråt...idag fick hon bada eftersom vi hade tid kl 11 för trimmning på Arken Zoo här i Sandviken...blev dock lite försenade då vi inte riktigt vant oss vid hur lång tid det tar att bada och föna/karda henne(ca60-80 minuter)...nu är hon iaf väldigt fin och det kostade bara 175kr för att trimma lite på svansen, nos/hals upp till öronen, tassar och lite päls som hängde ivägen för ögonen.

Idag har jag försökt lära Filippa apport och hon är såå duktig...men vill gärna tugga på pinnen/bollen en stund innan hon ger tillbaka den lr så kommer hon med den och börjar genast naffsa efter godis(=inte bra, undrar hur jag ska få bort det beteendet?) då hon vet att hon får godis som belöning, inte varje gång men varannan så här i början.

Amanda har inte alls varit på något glatt humör hemma idag, hennes fröken Solan blev alldeles paff när Amanda först blev jätte glad att jag hämtade henne på dagis men sen genast började bråka och bli sur för så gör hon tydligen inte på dagis utan där är hon en riktig solstråle. Jag gissar faktiskt att hon är lite avundsjuk på Filippa så jag får ägna lite extra tid till Amanda och sitta med henne i soffan och titta på tv...att jag än så länge inte kan lämna Filippa ensam nån längre stund hjälper ju inte heller eftersom Amanda gärna vill åka och hälsa på folk, åka till badhuset m.m.

Imorrn ska iaf Amanda få följa med Anna, Per, Mamma och Eva till badhuset på eftermiddagen och det tror jag hon tycker ska bli kul.
Skönt för mig också för då kan jag gå ut med Filippa och träna lite mer och sedan bara lata mig en stund;-).

Om ca 2 veckor ska vi till veterinären och chipmärka Filippa och ska då också göra en ägaranmälan, får se vad Filippa tycker om att bli stucken.

Nu ska jag hitta på nått annat att göra en stund...

Filippa

Idag har vi varit till Virsbo som ligger mellan Fagersta och Surahammar.
Där har vi tittat på två hundar Filippa och Mons och vi trivdes bra med Filippa så hon fick följa med oss hem. Hon ville inte sitta kvar i bilen när vi skulle stänga luckan men när dne väl var stängd så tittade hon bara upp lite när vi låg i 50km/h men när vi ökade så lade hon sig ner och tog det lugnt.
Då vi inte visste vad vi skulle få med oss till Filippa så hade vi inte köpt nåt innan så vi åkte direkt till "Jennys hund & katt" i valbo och köpte en stor Bia-bädd, karda, pudelkam, en lekboll, schampoo & balsam, hundbajspåsar, mat och lite levergodis.
Inne på Jennys fick vi bevis på att Filippa har ett bra lynne för en hund där började skälla o morra mot henne men hon backade bara och var helt oberörd.

Väl hemma så har vi bara försökt ta det lugnt...Filippa vill inte gå ut ur hallen än så länge men det försvinner väl så småningom.
Har gått ut med henne en vända och tränade då på fot och sitt och det funkade riktigt bra trots regn.
Nu har hon precis ätit så jag ska gå ut med henne igen en vända och se ytterliagre innan vi går och lägger oss men då blir det en riktigt kort en tror jag.

Här nedan är två bilder på Filippa som för övrigt är en aprikos storpudel, 4 månader gammal och 10kg tung.

Filippa



F2


besök i Storvik

I tisdags trodde jag att jag var på bättringsvägen igen och vi åkte till Storvik och tittade på huset och pratade med Lars o Marie som äger huset nu, vi skrev på ett papper från Gästrike Återvinnare och satt och pratade medan Amanda rätt så glad i hågen lekte med deras 6 snart 7år gamla dotter Louise i Amandas blivande rum.
När vi satt i köket och pratade så kom Amanda ner och hade då sminkat sig med läppstift på läpparna och en del runtom också och frågade om hon skulle gå och lägga sig nu och vi skrattade lite o sa att vi måste åka hem först och då försvann hon snabbt som blixten upp på övervåningen igen.
Louise är en riktigt gullig tjej och hon och Amanda blir nog bra vänner även om Louise är drygt 4 år äldre än Amanda.

Jag gjorde nog bort mig lite däremot när jag sa till Louise att hon gärna fick komma över och leka med Amanda sedan efter flytten och att hon ju ändå kunde leka i lekstugan då det är så nära (de ska bara flytta nån gata ner)...och Louise började fråga sin mamma vart de skulle ha lekstugan och Marie fick förklara att lekstugan ska stå kvar på gården därför att de inte har plats för den och då blev Louise lite sur tror jag.

Marie frågade om vi ville klippa äppelträden själva men vi sa att de gärna kunde göra det eftersom de är vana och det är inte vi...så vi slipper äppeltäden nu i vår men till hösten ska de andra träden klippas lite och Marie erbjöd sig att visa oss hur vi ska sköta dem(hon jobbar med markplanering).

Vi kommer få alla bruksanvisningar till huset när vi flyttar in och det kan behövas det lovar jag för spisen har diverse knepiga inställningar och ugnen är både vanlig, varmluft och grill så vi har en hel del att lära os, sedan är det ju disk- o tvättmaskin också.
Lars kommer förbi den 21april när vi fått nycklarna och visar hur det funkar med pannan och pellets.

Ojdå jag kom visst bort mig lite;-) jag trodde som sagt att jag var på bättringsvägen men magen verkar inte vilja samarbeta med mig så jag är fortfarande svag och illamående så de flesta saker jag tänkt göra denna vecka har jag fått ställa in:-(
Skulle ha träffats Susanne i tisdags för första gången på evigheter men får ta det nästa vecka, idag skulle jag ha träffat några andra tjejer härifrån Sandviken som jag lärt känna lite från www.familjeliv.se men det fick jag också ställa in.

Men imorrn ska jag göra tårta och och åka ut och fira mamma på hennes 47:e födelsedag(hoppas verkligen att jag räknat rätt nu) så då får jag minsan pigga på mig och strunta i min mage som aldrig vill samarbeta.

Nu är det läggdags för Amanda och hon är inte så glad för det men klär av sig under protest
jag ska fortsätta surfa en stund till

sjuk?

Sitter just nu i min säng o mår inge bra alls..det började inatt med att jag fick fruktansvärt ont i magen och började må lite illa av det och sedan har det fortsatt...vette tusan om det är magsjuka lr om min mage helt enkelt bestämt sig för att slå bakut...har ju inte kräkts nåt så därför är jag osäker men stannar i sängen idag så gott det går.

Hoppas att jag bli bra igen till imorrn för då ska jag ju ta en fika med Suzan som jag inte träffat på evigheter och på kvällen ska vi(Danne, Amanda och jag) åka och titta på huset igen och prata lite med nuvarande ägarna. Har ett papper från Gästrike Återvinnare som ska fyllas i av båda parter också tar vi chansen att visa Amanda hur det ser ut och kollar med dem vad de tänkt lämna kvar.
Marie som äger huset är sugen på att flytta snabbt så hon ska kolla med de som har deras nya ställe hur det går för dem(för de håller på och renoverar sitt nya hus).

Danne o Amanda ska åka till badhuset ett tag och träffa Anna o ev. Eva där.
Jag har bunkrat lite filmer bredvid sängen och ska väl ha film-maraton medan de är borta. Fast de avbryts väl av toabesök lite ny o då...inte kul alls:-(