Snö :-)

Åh det är så härligt med snö

Vi var in en sväng till Sandviken och handlade vinterstövlar åt Amanda eftersom hon inte hade något hemma som passar. Så här såg det ut i Östanå:

årets första snö i Östanå

I Storvik däremot har vi inte så mycket snö...men det snöar :-)
Första snön i Storvik

Amanda skrek överlyckligt imorrse när hon tittade ut och efter inköpet av stövlarna och lite mat i magen så gick vi ut en stund och lekte mörkerkurragömma med ficklampor
Vi har lekt mörkerkurragömma 31/10 -08

Muntra upp mig...

Dagen började bra...men utan att jag tänkte på det så försvann solen och mitt humör sjönkt genast i botten.
Idag har jag varit väldigt nere och inte alls haft långt till tårar.

Det blir bara värre när min  dotter visat sig vara så otroligt mottaglig för mina känslor att hon också blir ledsen och på egen hand försökt muntra upp mig genom att fåna sig och klänga på mig.
Hon sa själv till mig att hon ville att jag skulle vara snäll och glad och att hon försökte muntra upp mig...kan ni tänka er en 3½ snart 4 åring säga något sånt till er?


Jag var iväg en sväng på egen hand för att få lugna ner mig och komma hemifrån.
Kikade runt efter lite grejjer till Amandas julkalender och nu behöver jag bara 4 paket till + 3 paket med lite godis

Måste verkligen komma igång med broderiet snart igen har ju bara 1 månad på mig att bli färdig men det ska nog gå ska ni se:-)


Jag blir så lätt frustrerad, irriterad och trött just nu...


Jag vill att det ska komma snö så det blir ljust ute och jag kan ut med Amanda och åka pulka...längtar till marknaderna, stök, bak och pyssel som sker före jul.
I år ska vi fira hemma och jag längtar och hoppas på en mysig jul med min familj.


soligt

Det är svårt att så här i efterhand komma på vad man har gjort  de dagar som har gått. I måndags var iaf Amanda och jag till Öppna förskolan och vi prickade in rätt vecka visade det sig då Elin en av Amandas kompisar på öf var där så de lekte lite tillsammans och målade mängder med bilder båda två.

Igår stannade vi bara hemma hela dagen men blev inte så mycket gjort...idag däremot så skiner solen och jag känner mig piggare...ska försöka få lite rent både här och där medan jag känner för det.

Hoppas ni får en härligt solig dag:-D

Lite deppig

I fredags var jag och hämtade Eva och vi storhandlade innan vi åkte vidare hem till Storvik igen
När klockan var strax efter 3 på em så åkte Danne och jag till Gävle för att se "High school musical 3" och Eva satt barnvakt. Det var en bra film men tyvärr så blev mina farhågor sanna...det var en hel del barn där och de fnittrade stampade i trapporna, sprang på toa stup i ett(så de var tvungna att klättra förbi oss), lekte med sina mobiltelefoner och kastade popcorn, så de försörde filmen en del men jag försökte ignorera dem fats sa åt fnitterjärkorna som lekte med mobilerna att sluta iaf.

Igår smet Eva och jag iväg till Borlänge för att besöka Panduro...vi hittade lite fina saker där ska jag säga:-)
Men i all stress att också hinna till Pappersvinden i Falun innan de stängde så glömde vi äta lunch...men hittade iaf det vi skulle ha där också.

Både fredag och lördag scrappade vi lite till några olika utmaningar.


Idag vet jag inte riktigt vad som är fel jag känner mig bara fruktansvärt trött och deppig.
 Vi har iaf skjutsat hem Eva som har varit här hela helgen nu :-)
Hos mamma blev vi bjudna på mumsig marängtårta då Amanda har namnsdag idag och sedan blev vi också bjudna på mat och det var verkligen snällt eftersom Danne skulle iväg till jobbet och jag inte alls hade någon ork att fixa mat åt mig och Amanda. Tack tack :-)

Nä idag jag lite nere, men min darling till man försökte muntra upp mig och köpte i hemlighet  "Sex and the City - the movie" åt mig  när han var in en sväng på affären innan han skulle till jobbet. Tack så mycket! nu har jag något att titta på ikväll :-)

Nu hoppas jag att det hela är bättre imorrn iaf, man kan ju ha sådana där dagar ibland och speciellt när det blir mörkt och regnigt ute.

Hoppas ni får en mysig kväll


badhuset igen

Ja idag har det väl inte hänt så värst mycket och för att få lite kul och komma ut ur huset ett tag så åkte jag och Amanda till badhuset med Anna.
Det var faktiskt kul och Amanda fick under våra hökblickar var på den grunda delen utan simpuffar en liten stund..men ungen är så van vid puffarn att hon hamnade under vattnet flera gånger men studsade upp igen så fort hon kunde.
Hur ska man få en liten enivs unge att lära sig simma iaf lite nrä hon bara vill sparka med benen(ej som groda utan bara sparka) och låta armarna "hänga i luften". Ja hon är ju iaf bara 3 och hinenr lära sig simma men ibland måste man ju låta henne försöka.

Nu ligger hon iaf till sängs och ska sova och förhoppningsvis kan hon sova lite längre imorrn än vad hon gjorde imorrse då hon innan kl han slå 6 började ropa en massa frågor inne från sitt rum som tur var somnade hon om och sov någon timme till sen :-)



Nu ska jag strax sätta mig och titta på McLeods döttrar på Hallmark...det är en serie jag verkligen älskar att följa...fast till skillnad från många andra serier så kan man inte missa ett avsnitt för då har det genast kommit 50 ny personer in i handligen(jag vet att jag överdrev en hel del där men det kan behövas ibland när man ska förklara)...fast jag brukar missa en del program både här och där men så kan det vara.

Ha en härlig kväll nu

Go natt


Dock-opertaionen

Idag bestämde jag att  Amanda och jag behövde koma hemifrån en stund så vi skjutsade in Danne till jobbet och sedan var vi ut till Östanå en sväng men där vara bara Mats hemma(han skulle precis åka till jobbet) och Eva som jag pratade med en liten stund.

Efter det hämtade jag Cicki och vi tog en fika på stan och tittade in på biblioteket för att hitta lite nya böcker och cd-skivor att låna åt Amanda.
Amanda var jätteglad för att Cicki satt och läste för henne...hon läste "Dock-operationen" av Eva Wikander och Lisa Örtengren. Jag satt bredvid och lyssnade och det var faktiskt en otroligt rolig saga så jag satt såklart och skrattade år det de två flickorna hittade på i sagan. Den här barnboken måste ni ju läsa :-D

Sen var Amanda och jag en sväng till affären och efter det var det raka vägen hem.

Nu ska jag lägga Amanda

Go natt

tråkig

ja jag är nog kanske lite tråkig som inte skriver så ofta här inne men känner ibalnd att det är så meningslöst att skriva: Idag har jag städat o.s.v

Men idag har jag faktiskt städat och det var riktigt skönt att få det gjort.
Tyvärr så har ju mina utslag på händerna kommit tillbaka igen så Danne fick sköta allt som hade med vatten att göra, det brukar vara jag som städar toaletten annars men nu fick det bli hans tur, men jag har iaf kunnat dammsuga och torka golven.

Kvällen spenderade jag i mitt nya scrap/gästrum där jag gjorde ett bidrag till en veckoutmaning på svensk scrapbooking.



Jag hittade lite bilder som jag totalt glömt bort

Här är amanda alldeles midsommarfin

Amanda midsommar -08


Vi var och campade uppe vid Valkalampi i sommras och här är vårat tält som vi knappt sov i för det var iskallt


Andra dagen på campingen så passade vi på att åka in till Jädraås och åka lite tåg
Här sitter Amanda i mitt knä.


Amanda var jätteglad i sommars när hon fick hjälpa till att göra rabarber-och jordgubbspaj

Trädgårdsgöra och omflytt

Ja vi han få lite gjort i tisdags iaf.
Vi har äntligen fått ordning i boden och har också ställt undan utemöblerna. Vi har lagt stenplattor runt jordgubbslandet men bara ovanpå jorden..nästa år ska de grävas ner lite så det blir lättare att klippa gräset där.
Amandas sandlådeleksaker som hon inte lekt med nästan alls sen vi flyttade hit har gått igenom och de som var hela har också fått sin plats i boden.
Nu måste jag bara ta reda på om kryddorna ska planteras om lr om jag ska låta dem vara kvar ute i vinter och se om de överlever...jag tror att det kommer bli så iaf.
Ryckte upp blasten på rabarberma också eftersom de blivit förstörda av frosten och inte alls såg så roliga ut.



Igår var Amanda och jag till badhuset med mamma och Anna...vi hade väldigt kul hela tiden och Amanda älskar att leka haj/krokodil i vattnet(någon är haj/krokodil och jagar henne).



Har bestämt mig för att flytta min scraphörna in i gästrummet. Det känns så onödigt med ett helt rum för gäster som bara behöver en säng och sover hos oss högst nån gång i månaden.
Ja, så nu blir det till att flytta om lite så jag får plats med allting inkl. sängen.

Då blir det lite mer plats i sällskapsrummet för datorerna, ev. tv som ska in där så småningom och även ett runt bord  för sällskapsspel lr sällskapspyssel.

jaja vi får se hur det hela slutar.

Min första utmärkelse

Jag har blivit utvald av "Neta"


Jag har blivit utvald att få        
                                                                         
denna utmärkelse  

                                                                                                            

Reglerna för Brilliante Weblog Award är:                         
1. Gör en blogg om var ifrån du fått din utmärkelse och länka till dennes sida.                                         
2. Välj 7 andra att överlåta utmärkelsen till.                                           
3. Lämna en kommentar till dem du valt.                                            
Min lista för Brillante Weblog Award är:
 http://daydreama.blogg.se/ , http://trombens.bilddagboken.se/  ,  http://stokk-eyovine.blogspot.com/ , http://mysmumlan.blogspot.com/ , http://fnyz.blogg.se/ ,
http://bettanspysselblogg.blogspot.com/ , http://melisscrapping.blogspot.com/

Jag har valt ut bloggar jag besöker ofta därför att jag t.ex gillar vad de skriver om lr vad de lägger ut i sin blogg

Sol och höst

Idag skiner solen ute och vi skulle behöva göra iordning trädgården för vintern.
Hur klipper man en stor gräsmatta när man ingen gräsklippare har(den gick ju sönder)? ja vi får väl kanske fråga grannen om vi kan få låna deras en gång till i år men sen ska väl inte det behövas klippas något mer.
Att gräva några gropar står också på schemat inom den närmaste veckan, vi har fått några svartvinbärsbuskar som måste komma ner i backen snart.

Plocka undan utemöblerna från verandan är ju också ett måste..men innan det måste vi få ordning i boden för där ser det ut som ett bombnedslag...förövrigt får man väl hoppas att boden klarar några år till innan den faller ihop.

Förresten ska kryddor klippas ner och planteras om i krukor innan vintern? och hur ska man i så fall förvara dem.
Kryddorna(salvia, persilja, citronmeliss, gräslök och sen är det två sorter som jag har glömt bort vad de heter just nu) i vårat land frodas som bara den just nu...spec. persiljan verkar tycka om hösten hur mycket som helst för den har skjutit ordentligt i höjd.

Mitt humör har iaf blvit lite bättre efter all härlig sol den senaste tiden och en jätte rolig scrapphelg med min syster Eva.


Hoppas ni får en härlig dag ute i solen :-D

Besvikelse och äppelpaj

Ja det blev en sväng till Högbo men vi blev lite sura när vi upptäckte att de hade stängt fiket för säsongen och sen blev vi arga när de plockat undan alla roliga leksaker i lekparken. Så färden dit blev en stor besvikelse.

Hemma igen  så lagade vi mat, ugnbakad lax med potatis till *mums*

Just nu står det en äppelpaj i ugnen som jag ska ta ut strax.
Vi hade några av våra egna äpplen kvar och de började bli dåliga..men nu är det slut på hemmaodlade äpplen.

En sån där dag

Ja idag är en sån där dag när man inte vet riktigt vad man ska göra.
 Vi hade siktat in oss på att åka till Högbo och låta Amanda leka i lekparken där, men hade hoppats på att få med oss hennes kusin Anna dit och det gick ju tyvärr inte eftersom hon är på dagis idag. tråkigt.
Tyckte det skulle vara kul för Amanda och Anna att leka med varandra då de inte träffas så mycket nu mer.

Ja vi skulle behöva ut men vad ska vi hitta på då? kanske åker vi iaf vad vet jag...ut ska vi iaf.

HC

Idag hade jag tid hos min läkare på HC för att prata om yrseln.
han  tog lite olika test och det enda som visade något var hörseltestet...jag hörde hur bra som helst på högra örat men på vänstra örat prickade jag allt jätte bra till vi kom upp på 6000 då hörde jag nästan inget och sedan gick det bara utför.
Men enligt min läkare så hade hörselfelet inget med yrseln att göra men det var bra att vi hittade det felet iaf och det skulle vi kolla upp igen om 1-2 månader. Fick i uppgift att hålla för näsan och blåsa med stängd mun några ggr varje timme.

Jag tog återigen upp att jag ville gå ner i vikt och gärna ta viktminskningspiller och vi pratade lite mer om min vikt sedan fick jag göra ett test för att se om jag har ångest lr depression eftersom jag tröstäter och tydligen så visade testet att JAG visade tecken på ångest.
Jag skulle få en tid hos dietist iaf och sedan skulle vi prata mer om detta när jag kommer tillbaka för att kolla hörseln igen.
Om jag får något viktminskningspreparat så skulle jag inte få Reductil iaf för då kunde min ångest övergå i depression så i så fall är alternativet Xenical men den är jag osäker på då den gör att kroppen inte binder fett man blir väldigt dålig i magen om man äter för mycket fett.
Reductil hade jag hoppats på eftersom den tar bort hungerkänslor och sötsug.

Får se hur det här går nu då.

yr fortfarande

Ja yrseln håller i sig även om den är som värst på kvällen och morgonen (och natten om jag vaknar till lite lätt lr snurrar runt)...idag har den varit rätt så jäklig och att sitta vid datorn är egentligen nästan helt utelsutet för då får jag ont i huvudet men korta stunder får det bli.
Ringde till Sjukvårdsrådgivningen och till HC i onsdag och fick en tid hos min familjeläkare...men inte förän på måndag. Verkar som om yrseln håller i sig så jag får väl se vad han säger om det bara är ett virus på balansnerven lr nått annat.
Är som mest yr när jag är trött och blodsockret sjunker (lr stiger för snabbt)., att köra bil är iaf inga problem för då känner jag mig inte så yr...då känns det mest som om synen är lite småknepig, får ta det lungt med bilåkandet. 

Hittade lite färglada papper, lim, plastögon, pompoms(små mjuka bollar med glitter) och mönstersaxar som jag köpte åt Amanda och hon har suttit och pysslat inne på sitt rum hela kvällen.

Vette tusan vad jag ska göra nu men ni får ha det så bra iaf:-)

yrsel

ja igår kväll runt 10tiden började jag uppleva yrsel och allting bara snurrade med lite mellanrum(spelar ingen roll om jag satt stod lr låg ner) men det hade ingen påverkan på sömnen iaf däremot vaknade jag imorse  och skulle gå på toa men jag ramlade tillbaka ner i sängen igen p.g.a att hela rummet började snurra.
Tog mig iaf till toa och tillbaka till sängen igen...nu när jag har vaknar ordentligt går jag runt och är lite småsnurrig i huvudet och har lite lite svårt att koncentrera mig på saker, lätt ont i huvudet med...jag har sagt åt Danne att jag ska ringa sjukvårdsrådgivningen om det börjar karusellspinna igen.

Jag håller er uppdaterade om det skulle vara något.