Sol och höst

Idag skiner solen ute och vi skulle behöva göra iordning trädgården för vintern.
Hur klipper man en stor gräsmatta när man ingen gräsklippare har(den gick ju sönder)? ja vi får väl kanske fråga grannen om vi kan få låna deras en gång till i år men sen ska väl inte det behövas klippas något mer.
Att gräva några gropar står också på schemat inom den närmaste veckan, vi har fått några svartvinbärsbuskar som måste komma ner i backen snart.

Plocka undan utemöblerna från verandan är ju också ett måste..men innan det måste vi få ordning i boden för där ser det ut som ett bombnedslag...förövrigt får man väl hoppas att boden klarar några år till innan den faller ihop.

Förresten ska kryddor klippas ner och planteras om i krukor innan vintern? och hur ska man i så fall förvara dem.
Kryddorna(salvia, persilja, citronmeliss, gräslök och sen är det två sorter som jag har glömt bort vad de heter just nu) i vårat land frodas som bara den just nu...spec. persiljan verkar tycka om hösten hur mycket som helst för den har skjutit ordentligt i höjd.

Mitt humör har iaf blvit lite bättre efter all härlig sol den senaste tiden och en jätte rolig scrapphelg med min syster Eva.


Hoppas ni får en härlig dag ute i solen :-D

Kommentarer
Postat av: Neta

Hoppas Du hann få in Dina kryddor för i natt var det ju minusgrader..

Vi plockade in alla blommor och möbler i helgen som tur var.

Utom de gamla möblerna de har vi kvar på altanen.Det blev ju ett härligt höstväderr, vi gick ute vid Trebo med omnejd på söndagen, nästan som sommarvärme i solen..

Efter stranden var jättefint med löv i alla färger och solen som lyste på vattnet..

Men vattnet var kallt..

Och solen håller ju i sig.. men snart är det slut som det lät..Vårt kylskåp gick sönder i natt, smöret rann i morse.. Så nu ska vi på ROPA på em och kolla på nytt...

Ha de bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback