Ny blogg

Jag kommer nu att sluta skriva i den här bloggen
och istället så blir det min nya blogg som jag gör uppdateringar.

Det kommer förhoppningsvis att bli lite mer liv i den bloggen då jag slår ihop min scrapblogg med min vardagsblogg på en helt ny bloggadress.
Där får ni på det sättet kanske också veta mer om vem jag är  och inte bara att det går långt mellan mina scraptillfällen .

Denna blogg får däremot ligga kvar åtminstonde ett tag framöver eftersom jag har mycket text/bilder här som jag vill ha kvar och kanske andra vill läsa/titta på

HÄR hittar ni min nya blogg

Nya LOs

Äntligen blir det en uppdatering med bilder igen.

För ett ca 1 vecka sedan scrappade jag dessa två dubbel-LO som också är de två första uppslagen i mitt dec-08-album som jag håller på med

1dec         

vänster sida


höger sida2dec 

Glitter & Tomtar

 vänster sida


höger sida

den här bilden gör färgerna mer rättvisa Det var allt för denna gång

En till BloggCandy......denna gång hos Inkido.

Hos dem kan man vinna 5 stämplar
av Inkidos vårnyheter

Så besök
http://inkido.blogspot.com/
nu!Sprid ordet...

 
...det är BloggCandy hos Pappersvinden.

De lottar ut en vädligt fin vinst på måndag,
 så skynda er in på
http://pappersvinden.blogspot.com/


svullna ögon

Nej det blev inget med den nya medlemen i familjen...när jag vaknade imorrse så var mina ögon alldeles svullna och kliade nått fruktansvärt ,ett symptom som jag aldrig haft förrut.
Ärtan bor nu iaf tillfälligt hos min syster då jag var tvungen att få honom ur huset kvickt.
Trotts tabletter så går inte klådan över och jag vet inte riktigt vad jag ska göra nu.
Vi håller på och städar huset också för att få bort så mycket som möjligt..vilken tur att vi har en sådan vattendammsugare som även renar luften m.m m.m

Nej nu måste jag skärpa mig...måste inse att inga pälsdjur får komma in hos mig mer...för någon som aldrig varit tvungen att vara utan djur som de tycker så mycket om kan inte förstå hur det är även om de gärna vill tro det.


skadeglädjen skallar det är jag säker på men det är inget jag behöver höra något om...jag mår tillräckligt dåligt ändå.

Ny medlem :-)

På Onsdagen så åkte Danne, Amanda och jag runt till lite olika djuraffärer för att leta efter två tamråttor (hanar eftersom jag tycker de är mysigast) och hittade till sist två stycken fina, lugna och snälla hanar i en butik i Gävle.
Idag när vi skulle försöka handskas med råttorna så började den ena att hugga efter våra händer och blev otroligt aggressiv...jag har aldrig sett en tamnråtta bete sig på det sättet mot en människa, så tillslut och med tunga hjärtan bestämde vi oss för att den inte kunde få leva mer. R.I.P

Den andra råttan som har fått namnet Ärtan är så snäll och fick sitt namn efter de små torkade ärtorna i hans mat som han tycker är absolut godast.
Råttor ska helst inte leva ensamma och jag har redan varit och letat lite i Sandviken efter en ny hane men de två jag hittade upptäckte jag hade ohyra och skulle nu få sitta i karantän hos den djurbutik som hade dem. Synd för de var väldigt snälla och fina.
Ärtan får nu vara med oss så mycket som möjligt och sedan får vi se om jag kan hitta och lyckas introducera en ny kompis till honom.

Hela min familj nu kommer väl gå mig på mig när jag skaffat råttor som jag är superduperallergisk mot...men det är ju mitt val om jag vill gå på allergitabletter eller inte.
Jag kan bara inte stå emot råttor de är det djur som jag gillar allra mest av alla djur som finns, sedan kommer sköldpaddor :-)
Fördelen med råttor är också att de oftats bara lever i en 3 år ungefär och även om det är jobbigt när de måste få somna in så är det heller inte så lätt att tröttna på dem och det är bra med en kort levnadstid på djuren för en allergiker.

Här kommer bilder på sötnosen Ärtan

Denna bild är bakifrån så man ser teckningen


Framifrån


Paket :-D

Idag har jag äntligen fått mitt paket ifrån Scrapgalen som jag beställde förra helgen och gissa om jag är glad även om det nog inte syns på mig...jag är nämligen riktigt förkyld, har ont i halsen och temperaturen har stigit lite granna men kan inte riktigt räknas som feber än...av detta så blir såklart  kroppen förfärligt trött så jag har bara orkat vara en sväng till Ica Maxi  i Sandviken idag och sedan var det raka vägen hem.
Blir nog inget scrappat idag men måste röjja lite i scraprummet för imorgon då min syster Eva kommer hit och ska sällskapsscrappa med mig på eftermiddagen.

Här kommer då bilder på vad jag köpt


Här är det: Crackle accent, Glossy accent, Tyll i 4 olika färger, Flower Soft  (Vintage Christmas & Sweet pea) + tillhörande lim. Dessa olika är nyheter för mig och jag är sååå nyfiken på att använda dem.
Sedan är det Fibres i gult och grönt, 3D-kuddar, blommor, Thickers Tinsel (röd & grön), rub-ons och en låda att altra


Följande är papper, jag köper alltid 2 papper av samma. På de papper med baksida visar jag båda sidor liggandes närmast varandra

Maja Design 6 olika mönster
Basic Gray    Wassail    Fa La LaOctober AfternoonPapprena från Cloud9 Fiskars och alfabetena från October Afternoon


Mycket fint blev det och det kliar i scrappfingrarna...nedrans förkylning :-/

Ha det så bra nu allihop.

Gott nytt år

GOTT NYTT ÅR !!!

VILL JAG ÖNSKA ALLA LÄSARE JAG KÄNNER OCH ÄVEN ALLA DE LÄSARE SOM JAG INTE KÄNNER.

HOPPAS NI FÅR EN HÄRLIG NYÅRSAFTON,

MED
RAKETER FÖR ER SOM VILL DET OCH UTAN RAKETER FÖR ER SOM VILL DET

(vi kommer antagligen inte ha några raketer i år visade det sig,
fast egentligen gör det inte så mycket för det är så många runt om som skjuter så vi kan titta på deras istället )

OCH MED EN MASSA GOD MAT OCH MED ETT GOTT SÄLLSKAP.


Tips: Utlottning 

Just nu pågår det en lite utlottning hos Jenny som har "Jennys kreativa sida"

Kika in där och var med vet jag :-)

Tags

igår kväll lr ja snarare natt så slog jag in årets julklappar och jag dekorerade tags till också.så här ser tagsen ut på nära håll. Den första har jag färgat in med hjälp av kaffe och sedan har jag haft brun färg på stämplen och stämplat runt kanterna. Textstämpeln är från Penny Black och stämplat i Silver. Så här har jag gjort med alla utom 2 paket


Dessa två har jag färgat in med torrchalk i brunt och sedan använt samma stämpel och färg som till tagen ovan.
Även här så är textstämpeln den från Penny Black men jag har lagt ett papper emellan innan jag stämplade så jag inte fick med " a very"

Det var allt för idag :-)

Sista julkorten

Så nu har jag gjort klart de 2 sista julkorten också äntligen...imorgon ska det srkivas hälsningar och adresser sedan ska de läggas på lådan :-)

För kommer ett kort i storleken 10*12cm
På detta kort har jag valt att sätta gul bling i julstjärnan men färgen syns inte på bilden och göra kortet väldigt enkelt .
Bokstäverna har jag köpt för något år sedan i små påsar...just dessa var vita men jag har målat den med pro markers för att få lite pepparkakskänsla av dem 


nästa kort ville jag göra med lite lätt frostig känsla.
Den ljust blå cardstocken är chalkad med en lite mörkare nyans blå runt kanterna men den vill inte framträda på korten :-/


Hoppas ni får en trevlig vecka!

Julkort

Tänka sig nu kommer ytterligare ett nytt inlägg och denna gång har jag faktiskt scrappat.
Julkorten ska ju skickas iväg  senast på tisdag och jag har bara ytterligare två kort kvar att göra nu.

Här kommer iaf dagens resultat

Först julkort i rosa cardstock där jag har chalkat kanterna med vad som ska vara röd färg men den är mer år det rosa hållet. Sedan har vi röd och vit cardstock med rosa spets som jag hittat på loppis. Snögubben är QK och sedan för att väga upp det så satte jag tre halvpärlor i hörnet.
Det andra kortet har jag gjort till Scrappers Jultävling där man skulle inspireras av "The Pouges - Fairytale of New York",
Jag lät mig inspireras när de sjöng om drömmar och klockor som ringer in julen. Drömmarna i detta fallet är önskningar som musen skrivit på sin lista och klockorna ser ni ju högst upp :-)
Kortet har en Lila cardstock som grund som jag sedan chalkat kanterna på med en mörkare lila nyans.
Motiven är målade med Promarkers och MCP-teknik..har lagt på glitter lite här och där för att framhäva motiven ännu mer och ge dem lite 3D-känsla.


Beskrivning av stjärnan

Jag har blivit ombedd att göra en beskrivning av guldstjärnan jag lade in bild på tidigare.

Stjärnan är gjord i dubbelsidig guldfärgadkartong(tyvärr vet jag inte vart den är köpt, men Panduro kanske har)

Alla remsorna är 1cm breda

Cirkeln i mitten är 20,5cm lång(överlappar 1 cm vi ihopfästning)
de största är 28cm långa
de innuti är 20cm långa och de pytte små är 9cm långa

 Konstruktionen är väldigt enkel som ni ser på bilden och jag rekommenderar att använda ett snabbtorkande lim, en klädnypa till varje spets och en hel del tålamod   (förrut rekomenderade jag genomskinlig självhäftande tejp istället för lim men har upptäckt att stjärnan inte alls håller ihop så bra då utan spetsarna öppnar sig  och bitarna ramlar lättare isär)
Först limmar man längst ut på remsan och sätter ihop den så den bildar en droppe och sätt dem i en klädnypa medan de torkar...gör så med alla remsorna(förutom den till ringen i mitten såklart eftersomd en ska vara rund och inte droppformad) och när de har torkat så klipper du varje topp så den blir spetsig.

 Efter det fäster du de stora dropparna på mittringen(sätt även lim där de nuddar varandra) sedan sätter du dit dropparna i de stora dropparna och sist de minsta dropparna mellan de stora dropparna.

Nu är stjärnan i stort sett klar det enda som saknas är ett band...välj hur långt bandet ska vara och vilken spets på stjärnan som ska vara uppåt...limma sedan fast spetsarna på bandet i den översta spetsen på stjärnan.

Ni kan se här högts upp på bilden att det sitter ett guldband i stjärnan

Lycka till!!

Altrat en plastlåda

Igår kväll började jag altra en låda till den rischoklad jag gjorde här om dagen men fick ta en paus då klockan blev så mycket. Idag har jag gjort den klar och så här blev det:

Här syns den uppifrån. Rischoklad är skrivet med RubOns.
tagsen har jag chalkat med flera olika färger och sedan stämplat lite i grönt och brunt...sedan sprayat dem med Glimmer Mist i guld


Så här ser själva lådan ut och den har en likadan söm på andra sidan


Här är en närbild på hjärtat...det vita hjärtat i mitten har jag torrembossat och sedan chalkat med grått

Strutar

Kommer ni ihåg att jag nämde 2 strutar som jag inte hunnit klart med på julpysselkvällen?
Hur som så är de iaf färdiga nu.
Grunden är 2 pappstrutar som jag har målat med silverfärg och längst ner på varje strut sitter det ett band med en pärla och en bjällra...detta var vad jag han göra på strutarna medan jag var på pysselkvällen.
Här hemma så har jag gjort 2 hål i varje strut för bandet som de ska hänga i sedan har jag stämplat på servett några stycken December och fäst dem med decoupagelim högst upp på varje strut. Den ena struten har sedan fått motivet med en igelkott och en julstrumpa medan den andra har igelkotten som  åker skridskor även dessa fästa med decoupagelim(2 st likadana motiv på varje strut och motiven är av märket Penny Black)

och här har ni närbilder på motivenha en trevlig kväll!


RSS 2.0