påsktecken=välkommen påskkärring

Idag är det påskafton och vi har bjudit hit Cicki och Anna på påskmiddag så förberedelserna började redan igår och det finns en del att göra idag.

Idag har Amanda fått leta efter påskägget som påskharen gömt...han hade tydligen varit in i vårat sovrum och gömt det under mitt skrivbord ;-) hon fick en cd + bok med djungelboken + lite naturgodis...den påskharen visste iaf vad hon ville ha*ler*

På skärtorsdagen kom det en påskärring hit och hon fick lite godis av mig, hon hade använt gula post-it och använt glitter och målat ett påskägg riktigt gulligt:-D
Tycker om när det kommer små påskkärringar, det är en trevlig svensk tradition men förfasas över hur många svenskar idag som avskyr påskärringar och som t.o.m släcker lysena och låtsas att de inte är hemma när de ser en påskkärring komma, jag menar hur dumma tror de att barn är? Självklart ser de att det lyser i fönstren och att det släcks när de kommer och ingen öppnar. Så svårt är det inte att vara trevlig, öppna dörren och önska Glad Påsk varesig man har nått hemma och ge lr ej.

Kanske borde alla vi som älskar påsken och påskkärringar ha ett spec. påskpynt/tecken vid våran dörr/grind som visar att "Hit är påskkärringarna välkoemmna" då behöver inte barnen känna sig oönskade och de personer som inte vill ha hem påskkärringarna slipper dem och behöver inte bli irriterade. 



Glad Påsk allesammans varesig ni vill eller ej!!!

Kommentarer
Postat av: Eva

Håller med dig angående påskkärringarna. Stackars barn. :( Men glad påsk på dig också! :D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback