Ny medlem

sista dagen jag skrev var ju på måndagen...det visade sig att jag inte alls behövde ringa runt och fråga efter barnvakt för barnvakten själv ringde till mig istället. Min syster Eva hade kikat in här och sett mitt inlägg och framåt eftermiddagen så ringde hon och frågade om vi ville ha barnvakt och såklart tackade vi Ja.
Vi var till Gävle och såg Twilight...en superbra film, inte alls som andra vampyrfilmer som mest bara är splatter utan den här var t.o.m. lite romantisk :-D En film som definitivt hamnar i våran filmhylla någon gång efter att den blvit släppt på dvd.

På tisdagen så skjutsade jag Eva till Sandviken och jag var också till Fru Nilsson och köpte  väldigt fina band i olika färger för en billig peng.
På Onsdagen så åkte Danne, Amanda och jag runt till lite olika djuraffärer för att leta efter två tamråttor (hanar eftersom jag tycker de är mysigast) och hittade till sist två stycken fina, lugna och snälla hanar i en butik i Gävle.
Idag när vi skulle försöka handskas med råttorna så började den ena att hugga efter våra händer och blev otroligt aggressiv...jag har aldrig sett en tamnråtta bete sig på det sättet mot en människa, så tillslut och med tunga hjärtan bestämde vi oss för att den inte kunde få leva mer. R.I.P

Den andra råttan som har fått namnet Ärtan är så snäll och fick sitt namn efter de små torkade ärtorna i hans mat som han tycker är absolut godast.
Råttor ska helst inte leva ensamma och jag har redan varit och letat lite i Sandviken efter en ny hane men de två jag hittade upptäckte jag hade ohyra och skulle nu få sitta i karantän hos den djurbutik som hade dem. Synd för de var väldigt snälla och fina.
Ärtan får nu vara med oss så mycket som möjligt och sedan får vi se om jag kan hitta och lyckas introducera en ny kompis till honom.

Hela min familj nu kommer väl gå mig på mig när jag skaffat råttor som jag är superduperallergisk mot...men det är ju mitt val om jag vill gå på allergitabletter eller inte.
Jag kan bara inte stå emot råttor de är det djur som jag gillar allra mest av alla djur som finns, sedan kommer sköldpaddor :-)
Fördelen med råttor är också att de oftats bara lever i en 3 år ungefär och även om det är jobbigt när de måste få somna in så är det heller inte så lätt att tröttna på dem och det är bra med en kort levnadstid på djuren för en allergiker.

Här kommer bilder på sötnosen Ärtan

Denna bild är bakifrån så man ser teckningen


och här en framifrån


Kommentarer
Postat av: Anonym

Åhh, söt råtta! :) synd på den andra bara. :( jag hoppas att du klarar av det, jag vet ju hur mycket du tycker om råttor.

Postat av: Jaktladan kikar förbi

Man blir förvånad!! Kallar sig djurvän. Men skaffar djur som om det vore leksaker, och om det inte funkar så tar vi bort dom eller säljer vidare. Det är inte snällt, varken mot djuret eller dig själv. Även fast man älskar så kanske man måste vara realist och erkänna jag kan inte ha djur, pga min allergi. Till slut så blir din kropp resistent mot allergi medicinen, hur kommer du att må då? Snälla människa kan du inte tänka innan nån enda gång?

2009-01-10 @ 03:22:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback